35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το Conference»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού, Eργκίν Αταμάν στην συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Stoiximan Basket League, μίλησε για την σημασία με το πλεονέκτημα έδρας, τις πολύ «σκληρές» μάχες που θα δούμε ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, ενώ φυσικά έδωσε και τα συγχαρητήριά του στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί όλη τη σεζόν ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους φίλους του Ολυμπιακού, γιατί στο ποδόσφαιρο κατέκτησαν το Conference League, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και έγινε για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα.

Έχουμε παίξει ήδη 7 φορές με τον Ολυμπιακό και έχουμε χάσει 4 παιχνίδια, αλλά τους κερδίσαμε 3 φορές στο πρωτάθλημα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σίγουρα οι ψηλοί παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως είδαμε και στα ματς της EuroLeague, αλλά και οι γκαρντ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στο δικό μου σύστημα. Θα είναι μια σκληρή σειρά τελικών. Δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν. Ελπίζω μετά τα παιχνίδια όλοι να μιλάνε για το μπάσκετ. Το πιο σημαντικό από όλα είναι το πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες αυτές τις συνθήκες.

Δεν θα είναι εύκολο να παίξουμε 3-5 παιχνίδια, με μία μέρα κενό ενδιάμεσα. Είχα την ίδια εμπειρία στην Τουρκία, δεν είναι εύκολο. Για τους παίκτες είναι πιο δύσκολο, αλλά εμείς οι προπονητές πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ειδικά εγώ, γιατί ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει μεγαλύτερο rotation. Ο Σλούκας έχει παίξει πολλά λεπτά τη φετινή σεζόν, σε κάποια ματς περισσότερα από 34′, οπότε θα πρέπει να κάνω κι εγώ κάποιες προσαρμογές.

Εμάς δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα η μεταγραφολογία. Είμαστε μια ομάδα πρωταθλητών. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο κορμό. Ενδεχομένως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, κάποιες προσαρμογές. Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να τους κάνει κάποια προσφορά, γιατί η διοίκηση έχει κάνει συμφωνίες μαζί τους για κάποια χρόνια. Και για μένα ισχύει αυτό. Δεν μπορώ να αλλάξω θέση. Οπότε σκεφτόμαστε μόνο τους τελικούς.

Είμαι χαρούμενος που το βλέπω αυτό. Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε και στις δύο έδρες, μπορεί να υπήρξαν κάποιες κακές στιγμές, αλλά μικρής λεπτομέρειας. Το θέμα είναι το μπάσκετ που παίζουμε στο παρκέ. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τον γενικό μάνατζερ του Ολυμπιακού, που από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Ελλάδα με καλωσόρισαν θερμά, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες χώρες, και για το σεβασμό που μου έδειξε ο κόσμος στο δρόμο. Και φυσικά να ευχαριστώ τον κόσμο μας, που δίνει το παρών σε κάθε παιχνίδι και μας υποστηρίζει. Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Δύο πολύ πετυχημένες ομάδες βρίσκονται στον τελικό, αλλά ένας θα κερδίσει το τρόπαιο. Συμφωνώ 100% με ό,τι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας (για την καταπόνηση των αθλητών μετά το MundoBasket 2023). Δεν χρειάζεται να μιλάμε ως προπονητές των ομάδων, γιατί κανείς δεν μας ακούει”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό