22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζει το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα: «Έπνιξαν τα παιδιά με βίαιο τρόπο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Θρίλερ στην Πάτρα: Επνιξαν με βίαιο τρόπο τη Μαλένα και την Ίριδα – Αποσπάσματα από το πόρισμα

Αποσπάσματα από το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη Μαλένα και την Ιριδα, αποκάλυψε η ιστοσελίδα In.gr.

Τα έγγραφα καταγράφουν ως αιτία θανάτου τον πνιγμό με απόφραξη του στόματος στα δύο αδικοχαμένα παιδιά, με τους ιατροδικαστές να αποκλείουν κάποιο ατύχημα και να μιλούν ξεκάθαρα για δολοφονία.

Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα γιατην Πισπιρίγκου, η οποία θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τα αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών.

Στο ένα έγγραφο από το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται:

«Ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία»

Σε άλλο έγγραφο που οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς αναφέρουν:

«Και στις δύο περιπτώσεις περιγράφονται ήπιες, μη θανατηφόρες βλάβες στο πρόσωπο. Στην περίπτωση της Δακαλάκη Μαρίας Ελένης, δύο εκδορές στο ριζορίνιο με λοξή/διαγώνια φορά και εντύπωμα στη δεξιά παρία, όπως προαναφέρθηκαν. Στην περίπτωση του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλα΄κη, κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνου χείλους στόματος αριστερά, και πιθανά εκδορές στον αριστερό ρώθωνα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε τόσο από τον νεκροψιακό/νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, παθολογική αιτία θανάτου. Οι παθολογικές αιτίες θανάτου που είχαν τεθεί σε πρώτο χρόνο δεν επιβεβαιώθηκαν για τους λόγους και με τη μεθοδολογία που εκτενώς αναλύθηκε ανωτέρω, και ως εκ τούτου, η παθολογική αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε».

Και συνεχίζουν: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Θρίλερ στην Πάτρα: Σε 15 ημέρες «θα έχουν τελειώσει όλα»

Με ένα φάκελο στα χέρια, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πλησίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης την είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού, και παρέδωσαν στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την κλήση για ανωμοτί κατάθεση, την οποία θα δώσει ως μοναδική ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 33χρονη είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς αρχίζει να συνειδητοποιεί πως θα ασκηθούν σύντομα νέες διώξεις για τις δολοφονίες της Ίριδας και της Μαλένας.

Σε 15 ημέρες «θα έχουν τελειώσει όλα» αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Αυτή είναι η εντολή των δύο εισαγγελέων που εποπτέουν την υπόθεση, οι οποίοι θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν αν θα ασκήσουν δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κλήση που πήρε την Πέμπτη η 33χρονη περιγράφει επακριβώς για ποια αδικήματα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και, συγκεκριμένα, ως «βασική ύποπτη» για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό