19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Συγκλονίζει η 18χρονη TikToker μετά το τροχαίο με μηχανή: «Σώθηκα από θαύμα – Το κράνος σώζει ζωές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις δραματικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που ο φίλος της έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, μέχρι να καταλάβει ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, περιέγραψε η 18χρονη TikToker, η οποία το βράδυ της Κυριακής (29/09) γλίτωσε από θαύμα, καθώς δεν φορούσε κράνος. 

Η Μυρσίνη βρέθηκε στο έδαφος, όταν η μηχανή έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος: «Σε μία στροφή δεν είχε φώτα, ήταν απότομη. Εγώ δεν φορούσα κράνος. Αυτό που θυμάμαι είναι να κοιτάω κάτω και να βλέπω θρύψαλα. Έπεσα κάτω και σερνόμουν. Έπεσα κατευθείαν με το κεφάλι. Για λίγα δευτερόλεπτα σαν να έχασα το φως μου, ένιωθα ότι χάνομαι».

Όπως είπε η ίδια στο Mega χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είναι ζωντανή: «Για λίγα δευτερόλεπτα δεν ένιωθα τίποτα. Δεν ήξερα αν ζω, είχα παντού αίματα».

«Να φοράτε κράνος»

Σε αντίθεση με τη Μυρσίνη, ο οδηγός της μηχανής φορούσε κράνος, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο για την ζωή του. Η 18χρονη εξάλλου, μετά από το τροχαίο, ξεκίνησε καμπάνια στο TikTok προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους και να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη.

«Δεν είναι κάτι δύσκολο να φορέσεις το κράνος. Λέμε ότι σε εμάς δεν θα συμβεί, όμως το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Έπρεπε να το μάθω για να καταλάβω. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι», λέει η Μυρσίνη και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι που ήταν πίσω μας και μας βοήθησαν νόμιζαν ότι ήμασταν νεκροί. Θα μπορούσα να είχα μείνει ανάπηρη. Κι εσύ να φύγεις, κάποιοι άνθρωποι μένουν πίσω. Πρόσεχε τον εαυτό σου. Δεν είναι δύσκολο να βάλεις κράνος και ζώνη».

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, το 2023, 211 μοτοσικλετιστές έχασαν την ζωή τους από το τροχαίο και θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τουλάχιστον οι μισοί αν φορούσαν κράνος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό