35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Συγκλονίζει η σύζυγος του δολοφόνου στην Ηλεία: «Αν το ήξερα θα μιλούσα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγος του δολοφόνου της Βασιλικής στην Ηλεία, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει το στυγερό έγκλημα που έκανε ο 37χρονος σύντροφός της.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα. Αν είχα καταλάβει κάτι, εγώ η ίδια θα έπαιρνα τηλέφωνο την Ασφάλεια για να τον καταγγείλω. Και εγώ κορίτσια μεγαλώνω. Θα το ήξερα και δεν θα μιλούσα;» είπε αρχικά.

Για τον δράστη δήλωσε ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να φτάσει σε αυτή την πράξη, καθώς όπως λέει η συμπεριφορά του δεν είχε κινήσει υποψίες.

«Δεν ξέρω ειλικρινά γιατί το έκανε αυτό, δεν έχω απάντηση να σας δώσω. Με τη μητέρα της Βασιλικής είμαστε σαν αδερφές και πάντα θα τη θεωρώ αδερφή μου και ας μην με θέλει εκείνη πια. Στα παιδιά του ο άνθρωπος αυτός φαινόταν καλός. Δεν είχε δείξει κάτι, ούτε το χωριό είχε καταλάβει κάτι. Τα αγαπούσε τα παιδιά του. 

Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Το κορίτσι το αγαπούσα πολύ και αυτό η Ιουλία (η μητέρα της 11χρονης) το ξέρει, η μια βοηθούσε την άλλη. Το παιδί το ήξερα πολύ πριν γνωρίσω αυτόν.

Δεν έχω λόγια, δεν μπορώ καν να την αντικρίσω. Ζητώ συγνώμη. Αλλά τι να την κάνει αυτή η μάνα τη συγνώμη. Είμαι και εγώ χάλια και είμαι και έγκυος 5 μηνών»  είπε συγκλονισμένη η σύζυγος του δολοφόνου στην υπόθεση της Ηλείας.

«Η εξέταση έδειξε προϋπάρχουσα σεξουαλική επαφή»

Την ίδια ώρα την οργή του για το γεγονός ότι ο 37χρονος που είχε καταδικαστεί το 2020 για το βιασμό παιδιού, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστκούς όρους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην τραγωδία με τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής, εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. 

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη στάση των γονέων του κοριτσιού, οι οποίοι, όπως τόνισε, λένε ότι δεν γνώριζαν ότι ο θείος της μικρής είχε καταδικαστεί για βιασμό, επειδή τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος και αφήνανε την κόρη τους να πλένει το αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, δήλωσε ότι από την εξέταση του παιδιού βρέθηκαν σοκαριστικά στοιχεία: «Το παιδί είχε σημάδια που έδειχναν ότι είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή σε προηγούμενη φάση. Οι γονείς δεν το γνώριζαν αυτό;» Και συνέχισε ο κ. Καλλιακμάνης: «Πού ξέρω εγώ ότι δεν το είχε βιάσει και παλαιότερα αυτός;»

Εξέφρασε, δε, την απορία του για τη γνώμη των κοινωνικών λειτουργών που είπαν ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το κορίτσι ήταν τέλειο: «Άλλο κι αυτό, άλλη συζήτηση κι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αναλωνόμαστε σε θεωρίες, ενώ έχει βιαστεί ένα παιδί και ο βιαστής του ήταν έξω. Κυκλοφορούσε ελεύθερος, δίπλα στα παιδιά, είχε δικά του παιδιά… Πού είναι το κράτος; Έλεγχε κανείς; Λένε τώρα “ποιος ήταν υπεύθυνος να τον ελέγξει”΄; Έπρεπε δηλαδή ένας αστυνομικός να είναι συνέχεια μαζί του για να βλέπει αν αυτός ο άνθρωπος θα πλησίαζε την 11χρονη ή οποιοδήποτε άλλο παιδί;», υποστήριξε ο κ. Καλλιακμάνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άποψή του, ο καθ’ ομολογίαν δράστης έδωσε ραντεβού στη Βασιλική. «Γιατί της έδωσε ραντεβού και τι είπε στο παιδί; Πού θα το πήγαινε;»  

Απολογείται την Παρασκευή ο δράστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Την προσεχή Παρασκευή (14/6) αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος δράστης στην ανακρίτρια, αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Βασιλικής είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Όπως ανέφερε στην πρώτη του απολογία ο 37χρονος, έπεισε την 11χρονη ανιψιά του να πάνε μία βόλτα με το αυτοκίνητο, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία και εκεί της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά. Όταν το κορίτσι αρνήθηκε και είπε ότι θα το ανέφερε στους γονείς της, τότε εκείνος άρπαξε ένα κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο και άρχισε να τη χτυπά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Στη συνέχεια φέρεται να πέταξε το όργανο του εγκλήματος σε ένα βάλτο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε βιασμός του κοριτσιού, ωστόσο η 11χρονη φαίνεται να αμύνθηκε, γιατί στα χέρια της βρέθηκαν εκδορές και άλλα χτυπήματα. Τα θανάσιμα τραύματα από το κατσαβίδι ήταν στην κοιλιακή χώρα, στον σπλήνα και στον θώρακα.

Σημειώνεται ότι αναστάτωση επικράτησε την Τρίτη (11/6) έξω από το δικαστικό μέγαρο στον Πύργο, με πλήθος κόσμου να επιχειρεί να λιντσάρει τον δράστη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό