35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Συγκλονίζει η Μαρίνα Ψάλτη για τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη: «Ήταν μια φρικτή ανακούφιση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μαρίνα Ψάλτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής (7/6). Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του συζύγου της, Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Αυτή είναι και η πρώτη συνέντευξη της Χριστίνας Ψάλτη μετά από αρκετά χρόνια. Όπως η ίδια αποκάλυψε, ο λόγος που επέλεγε τα προηγούμενα έξι χρόνια να μη μιλάει τηλεοπτικά, ήταν η περιπέτεια υγείας του Γιάννη Φέρτη, τον οποίο ήθελε να προστατεύσει.

Ακόμη, η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε για το πως βίωσε η ίδια την ασθένεια του συζύγου της αλλά και τον λόγο που είχε πει ψέματα για την υγεία του μετά τη κυκλοφορία σχετικού δημοσιεύματος.

«Έχω να μιλήσω έξι χρόνια στην τηλεόραση. Είχα προτάσεις, και πολύ πιεστικές κάποιες φορές. Απλώς, λόγω της περιπέτειας της υγείας του Γιάννη Φέρτη, ήθελα να τον προστατέψω. Χαίρομαι που το κατάφερα. Ήμουν σαν τοίχος για εκείνον» ανέφερε η Χριστίνα Ψάλτη.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, εξαιρετικά δύσκολα. Έχω 2-3 εξαιρετικούς φίλους και ανά πάσα στιγμή ήταν δίπλα μου στο τηλέφωνο, γιατί κλείστηκα σπίτι μου. Και κυρίως βράχος ακλόνητος η αδελφή μου, η Ιωάννα. Αν δεν είχα την αδελφή μου, δεν ξέρω αν θα ήμουν σε αυτόν τον καναπέ να κουβεντιάζουμε», εξομολογήθηκε η Μαρίνα Ψάλτη.

«Μέσα σε όλο αυτό έχεις και τον φόβο μην κρεμαστείς στα μανταλάκια. Υπήρχε η διαρροή μίας ανάρτησης… και είπα ψέματα και καλά έκανα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα το συγκεκριμένο πρόσωπο – δεν θέλω να πω όνομα – να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση χωρίς να με ενημερώσει», υπογράμμισε η ηθοποιός.

«Άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνα οι δημοσιογράφοι, είχα πάθει 7 εγκεφαλικά, ο Γιάννης ακόμα καταλάβαινε και κόντεψα να τρελαθώ. Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα. Από μία εκπομπή επέμεναν και τους είπα: δεν ισχύει τίποτα, σας παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους», περιέγραψε αμέσως μετά η Μαρίνα Ψάλτη

«Αυτή η ασθένεια είναι πολύ σκληρή. Ο Γιάννης ήταν η αγάπη της ζωής μου. Πολλές φορές γονάτισα, λύγισα, πάθαινα πανικούς, δεν μπορούσα να διαχειριστώ τίποτα. Ζεις καθημερινά ένα θρίλερ. Ο άνθρωπός σου γίνεται κάτι άλλο και είναι πάρα πολύ σκληρό», εξομολογήθηκε η Μαρίνα Ψάλτη για τη μάχη του αείμνηστου ηθοποιού με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Για τον πώς διαχειρίστηκε τον θάνατο του συζύγου της είπε προκαλώντας συγκίνηση : «Πέρασα κάποια στάδια. Στην αρχή δεν ήθελα να το αποδεχτώ κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Όταν το αποδέχτηκα ήρθε ο θυμός και μετά ο πανικός. Αργότερα ήρθε η απελπισία. Δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Προσπαθώ ακόμη να βρω ένα τρόπο να ζήσω, θα το καταφέρω».

Η άνοια που είχε ο Γιάννης είναι σκληρή και τρομάζει. Γονάτισα και λύγισα πάθαινα πανικούς και δεν μπορούσα να διαχειριστώ τίποτα. Είναι ένα θρίλερ καθημερινά. Η σκληρότητα είναι ότι όλοι θα φύγουμε, και ξαφνικά ο άνθρωπός σου γίνεται κάτι άλλο που δεν το ξέρεις. Και εσύ γίνεσαι κάτι άλλο για αυτόν.

«Ο θάνατος για εμένα αν και πονάει πολύ που το λέω είναι μια φρικτή ανακούφιση. Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να το πουν αλλά έτσι είναι. Κάποια στιγμή να τελευταία του είπα “Πρέπει να φύγει δεν είναι ζωή αυτή. Αλλά όταν συνέβη έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό. Είχα γίνει κέρβερος και τρελή από την πίεση, δεν ήθελα κανείς να δει την κατάσταση του Γιάννη. Ήθελα να τον προστατεύσω».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό