21.4 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Συγκλονίζει η αγάπη και η αφοσίωση σκύλου που βοήθησε 72χρονη να μείνει ζωντανή μέσα σε δάσος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 72χρονη Pamela Helmstadter εντοπίστηκε ξαπλωμένη σε μικρή απόσταση από το σώμα του νεκρού συζύγου της σε δασική περιοχή του Μέιν, αφού επιβίωσε για τέσσερις νύχτες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με τον πιστό φίλο σκύλο της να την κρατά ζεστή.

Το ζευγάρι ήταν για πεζοπορία σε δασική περιοχή στην πόλη Alexander, στην κομητεία Washington, όταν τα ίχνη τους χάθηκαν, σύμφωνα με την αναφορά του WMTW. Όπως γράφει η New York Post, η Helmstadter βρέθηκε περίπου 200 μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του 82χρονου συζύγου της, ενώ το μαύρο λαμπραντόρ, με το όνομα Lucy, παρέμενε δίπλα της προσπαθώντας να την προστατεύσει, όπως ανέφεραν οι Αρχές.

«Όταν η ομάδα με τους εκπαιδευμένους σκύλους την εντόπισε, ο σκύλος της ήταν πολύ προστατευτικός και ξάπλωσε πάνω στο στήθος της», δήλωσε ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Φύλαξης του Μέιν, Josh Beal. «Φαίνεται ότι αυτό έκανε και τις νύχτες, για να τη βοηθήσει να κρατηθεί ζεστή», πρόσθεσε.

Η γυναίκα, η οποία βίωσε βροχερές νύχτες και θερμοκρασίες που έπεσαν στους περίπου -2 βαθμούς Κελσίου, υπέφερε από σοβαρή υποθερμία όταν εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης.

Το χρονικό

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε όταν ο John Helmstadter έπεσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί, αφού το ζευγάρι αποφάσισε να απομακρυνθεί από το μονοπάτι της πεζοπορίας. Η Pamela, η οποία είχε αφήσει το κινητό της στο σπίτι, αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια, αλλά τελικά χάθηκε και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Ήταν σωματικά πιο ικανή από εκείνον και πήραν την απόφαση να μείνει αυτός πίσω, ενώ εκείνη θα προσπαθούσε να βρει βοήθεια», δήλωσε ο Beal.

Οι ομάδες διάσωσης αναζητούσαν το ζευγάρι από τη στιγμή που ένας γείτονας παρατήρησε ότι δεν είχαν παραλάβει το πακέτο που είχε παραδοθεί στην πόρτα τους. Κάλεσε την αστυνομία, όταν ένα από τα δύο σκυλιά του ζευγαριού επέστρεψε μόνο του στο σπίτι.

Η Helmstadter αργότερα δήλωσε στις Αρχές ότι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα βρεθεί ζωντανή, μέχρι που άκουσε επανειλημμένα τα ελικόπτερα διάσωσης να πετούν από πάνω της. Η θερμοκρασία του σώματός της ήταν μόλις 32,6 βαθμοί Κελσίου όταν βρέθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό