21.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Συγκίνηση και οργή: Πυροσβέστες κοιμούνται κατάκοποι δίπλα στο καμμένο χώμα στην Κερατέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Viral έχει γίνει η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει πυροσβέστες, στη διάρκεια της φωτιάς στην Κερατέα που κατέκαψε μεγάλο κομμάτι δάσους και κατέστρεψε περιουσίες, να κοιμούνται ο ένας δίπλας στον άλλον, αποκαμωμένοι από τις δραματικές προσπάθειες κατάσβεσης.

Εξαντλημένοι, σκεπασμένοι με ειδικές κουβέρτες, οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντλήσουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το ηρωικό έργο τους.

Πίσω τους ένα σεληνιακό τοπίο που ακόμα «καπνίζει».

Κύμα συγκίνησης προκαλεί η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν το θαυμασμό τους για την καθημερινή αυτοθυσία των πυροσβεστών.

«Πραγματικοί ήρωες!!!!!Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το δύσκολο έργο σας», σημειώνει ένας χρήστης.

Ταυτόχρονα όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκδηλώνουν την οργή τους, σχολιάζοντας ότι η Πολιτεία δεν εξασφαλίζει στους πυροσβέστες τις απαιτούμενες συνθήκες ώστε να υποστηρίξει το πολύ δύσκολο έργο τους.

«Μόνο ντροπή νιώθω. Θαυμάζω το κουράγιο σας. Είστε μόνοι σας δυστυχώς», αναφέρει ένας χρήστης, ενώ άλλος τονίζει «πολύ λυπηρό».

Έρχονται 240 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία

Την ίδια στιγμή, η πρώτη αποστολή από τη Βουλγαρία βρίσκεται ήδη από την Τρίτη, στην επιχειρησιακή βάση της Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει η 2η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουλίου οι αποστολές από τη Μάλτα (επιχειρησιακή βάση Αχαΐας) και τη Μολδαβία (επιχειρησιακή βάση Αττικής).

«Έχοντας αποδείξει στην πράξη την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών -το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022- υλοποιείται φέτος διευρυμένο, δεδομένου ότι θα είναι περισσότερες τόσο οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αποστολή και υποδοχή πυροσβεστών, όσο και οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η Ελλάδα, λαμβάνει μέρος με διπλή ιδιότητα αφού πέραν των 240 πυροσβεστών που θα υποδεχτεί, συμμετείχε ήδη με μια ομάδα 25 δασοκομάντος των Ε.ΜΟ.Δ.Ε., η οποία αναπτύχθηκε στο διάστημα 15-30 Ιουνίου στη Νότια Γαλλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό