16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση: Άναψαν οι δάδες που θα κρατούν ζωντανή τη φλόγα Μνήμης και Προσφυγιάς (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena θα είναι ένας Ναός. Για να θυμίζει την Ιστορία, την Προσφυγιά τις αλησμόνητες πατρίδες. Αλλά θα είναι και ένας Ναος που δεν θα ξεχνά, όσους έφυγαν και όσους δεν πρόλαβαν. Γι’ αυτό τοποθετήθηκαν οι δύο δάδες πάνω από την ιερή καμάρα, στο κτίριο με τα μουσεία της Ιστορίας, μπροστά από την παλιά Σκεπαστή που θα είναι μόνιμα αναμμένες και θα αποτελούν φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που χάθηκαν άδικα στη διάρκεια της γενοκτονίας, όλων εκείνων που υπηρέτησαν την ΑΕΚ, όπως και των φίλων και οπαδών της ομάδας μας, που “έφυγαν” από κοντά μας.

Απόψε (5/8) το βράδυ οι στιγμές ήταν συγκινητικές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καθώς έγιναν κάποια τεστ και άναψαν οι δάδες. Με τον κόσμο από κάτω να χειροκροτεί.

Θυμηθείτε την ενημέρωση της ΑΕΚ, σχετικά με το τι θα συμβολίζουν οι φλόγες της μνήμης στο γήπεδο: «Εμείς οι Ελληνες εδώ και πολλούς αιώνες φροντίζουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους προγόνους μας και τους νεκρούς μας ανάβοντας κεριά. Οι δύο φλόγες στην κεντρική πύλη του σταδίου της ΑΕΚ, της “Αγια-Σοφιάς”, είναι κεριά που θα ανάβουν μέρα και νύχτα στη μνήμη αυτών που χάθηκαν άδικα στη διάρκεια της γενοκτονίας, όλων εκείνων που υπηρέτησαν την ΑΕΚ, όπως και των φίλων και οπαδών της ομάδας μας, που “έφυγαν” από κοντά μας και δεν θα σβήσουν ποτέ. Η φλόγα της μνήμης και της ευγνωμοσύνης προς αυτούς θα κρατηθεί αναμμένη και ζωντανή για πάντα».

Δειτε τα βίντεο:

 

 

Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό