20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το ΟΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΡΟΣ:Συναδέλφισσες και Συναδέλφους ΛογιστέςΟικονομικό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΣυλλόγους ΛογιστώνΕπιμελητήρια ΕπαγγελματιώνΠΟΦΕΕ

Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά μας και η καθημερινότητά μας, έχει επιβαρυνθεί σε βαθμό που αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε όπως πρέπει στις καθημερινές επαγγελματικές υποχρεώσεις μας. Από την περίοδο της πανδημίας με τα ατελείωτα επιδόματα και επιδοτήσεις, τους χιλιάδες νόμους και αποφάσεις που έπρεπε να εφαρμόσουμε, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μέχρι την κάρτα εργασίες και το MyData.

Πάνω σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ο ν. 4557/2018 περί δέουσας επιμέλειας.

Ο εξωτερικός λογιστής είναι συνεργάτης των επιχειρήσεων και προσπαθεί καθημερινά να κάνει τη δουλειά του, πάντα με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία και όχι ελεγκτής ή “καταδότης” των πελατών του.

Με το σοβαρότερο και πιο άμεσο θέμα την αναμονή συζήτησης και ψήφισης του κανονισμού του ν. 4557/2018 ζητάμε από το ΟΕΕ να ενημερώσει επίσημα όλους τους συναδέλφους, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, για την προστασία του εξωτερικού λογιστή από τις κυρώσεις του εν λόγω νόμου.

Μερικά από τα βασικότερα και πάγια αιτήματα του κλάδου μας είναι:

Προστασία των εξωτερικών λογιστών – φοροτεχνικών από τις κυρώσεις και ευθύνες του ν. 4557/2018 ΦΕΚ Α’139 /30-07-18. My Data: υλοποίηση μόνο στο κομμάτι των εσόδων. Ως προς τα έξοδα και τυχόν πρόστιμα όταν το σύστημα της ΑΑΔΕ θα είναι απολύτως έτοιμο και λειτουργικό, με αναλυτικές και συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας. Βελτίωση του νόμου για την ασθένεια του Λογιστή/Λογίστριας, στο θέμα της εγκυμοσύνης καθώς προβλέπεται μόνο για τοκετό. Αποσαφήνιση στο θέμα της εξουσιοδότησης για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, καθώς δεν υφίσταται εξουσιοδότηση στο ΕΡΓΑΝΗ και στο θέμα της εξουσιοδότησης περισσότερων του ενός λογιστή, για τις λογιστικές εταιρίες. Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδο άδειας του κλάδου με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων. Χρόνος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με ημερομηνία έναρξης υποβολής τους όταν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και θα είναι αναρτημένα και θα δηλώνεται εγγράφως από τους αρμοδίους.

Σταθήκαμε και στεκόμαστε πάντα δίπλα στη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που στενάζουν καθημερινά, όχι απέναντί τους!

Γι αυτό καλούμε κάθε Συναδέλφισσα και κάθε Συνάδελφο, είτε ελεύθερο επαγγελματία, είτε μισθωτό, από όλη την Ελλάδα να παρευρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΔΟΛΠΦ στις 16/06/2023 και ώρα 13:00 στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το ΟΕΕ, στην Αθήνα.

Καλούμε επίσης, όλους τους Συλλόγους Λογιστών, όλες τις ενώσεις, όλες τις ομοσπονδίες και τα επιμελητήρια των επαγγελματιών, να στηρίξουν τη ΔΟΛΠΦ στην πρωτοβουλία αυτή.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, κάποιοι θέλουν να παίζουν με το μέλλον μας και τις ζωές μας, δεν πρέπει να τους αφήσουμε.Με εκτίμηση,ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

https://www.facebook.com/groups/162989260422123

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό