25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγγνώμη ζήτησε η Ιταλίδα από την intersex πυγμάχο: «Είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται, όπως εγώ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγγνώμη για τη συμπεριφορά της ζητά η Ιταλίδα πυγμάχος μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αποχώρησή της από τον αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων με την πυγμάχο Iμάνι Χελίφ από την Αλγερία βάζοντας τα κλάματα και φωνάζοντας ότι «δεν είναι δίκαιο».

Η Άντζελα Καρίνι αποσύρθηκε από πολύ νωρίς από τον αγώνα (ήδη από τα 46 δευτερόλεπτα) με κλάματα και φωνάζοντας ότι «δεν είναι δίκαιο». Η επιλογή της να μη δώσει το χέρι στη συναθλήτριά της ήταν ουσιαστικά και η πιο χαρακτηριστική στάση που ερμήνευσε και τη διαμαρτυρία της.

Σύμφωνα όμως με τη γαλλική Figaro, όταν οι παλμοί έπεσαν, η Άντζελα Καρίνι έδειξε μετανιωμένη για τη στάση της απέναντι στην Iμάνι Χελίφ, ενώ φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

Ερωτηθείσα γιατί είπε ότι δεν ήταν δίκαιο η ίδια απάντησε: «Δεν είναι δίκαιο να εγκαταλείπω μια Ολυμπιάδα που ήταν δική μου Ολυμπιάδα… Ποια είμαι εγώ να κρίνω την Iμάνι; Δεν ξέραμε τίποτα γι’ αυτήν πριν τον αγώνα. Είναι μία γυναίκα που, όπως εγώ, ήρθε εδώ για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί να την κρίνω εγώ; Δεν θα το κάνω εγώ, θα το κάνουν οι άλλοι».

Στην ερώτηση γιατί δεν χαιρέτησε την αντίπαλό της στο τέλος του αγώνα, η ίδια απολογήθηκε για τη συμπεριφορά της. «Έκανα ένα λάθος. Έφυγα από το ring γεμάτη με οργή. Ποτέ δεν έχω φύγει από αγώνα χωρίς να χαιρετήσει την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη στην Iμάνι δεν τη χαιρέτησα», απάντησε η Άντζελα Καρίνι, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις που δέχτηκε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό