26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στ. Πέτσας: Η ατομική ευθύνη κλειδί για την επιτυχία της νέας φάσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Με «έξοδο από τον Λαβύρινθο» από τον οποίο πρέπει να βγούμε ασφαλείς παραλλήλισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επιστροφή στη νέα κανονικότητα τονίζοντας ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

«Μπήκαμε, από σήμερα το πρωί, στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα. Στόχος είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισημαίνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους ειδικούς ώστε να μην χαθούν όσα πετύχαμε τους προηγούμενους μήνες.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι αυτή «η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά» προσθέτοντας πως «κάθε σχέδιο, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόκειται σε βελτιώσεις ή/και αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Υπογράμμισε παράλληλα πως σε κάθε περίπτωση κλειδί για την επιτυχία, όπως και στην πρώτη φάση, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη στις υποδείξεις των ειδικών.

Έκανε επίσης λόγο για «ομαλή εικόνα» με βάση τα σημερινά δεδομένα και εκτίμησε πως η μετάβαση θα συνεχίσει να εξελίσσεται ομαλά καθώς οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν εξειδικευμένα μέτρα για τις επιχειρήσεις εστίασης ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχει το αρχικό πλάνο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις αυτές στις αρχές Ιουνίου και παράλληλα γίνεται μία συνεννόηση με τους εκπροσώπους του κλάδου ώστε να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να αντέξουν το βάρος από τη μείωση του τζίρου τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εσωτερικό τουρισμό είπε πως εξετάζονται μέτρα στήριξης και θα περιληφθούν στο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνσησης για τον τουρισμό που θα παρουσιαστεί στα μέσα Μαΐου.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό