33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στ. Κασσελάκης «εναντίον» Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμέσως μετά την εμφάνισή του στο συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, ο Στ. Κασσελάκης, δήλωσε «παρών» σε εκλογική «αντιπαράθεση» με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, στην περίπτωση που τεθεί ζήτημα ηγεσίας σε έναν νέο κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.

«Εαν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο σχήμα, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση… Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, με αφορμή την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Μου είναι αδιάφορο που κάλεσε τον κύριο Χαρίτση. Αν θέλει να προσκαλέσει το πρώην πολιτικό του συμβούλιο στην εκδήλωση που κάνει, είναι απολύτως σεβαστό», είπε επίσης για την παρουσία του – αλλά και της κ. Αχτσιόγλου- στην σημερινή εκδήλωση, ενώ για άλλη μία φορά αποκάλεσε τη Νέα Αριστερά «μόρφωμα».

Σκιώδης κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ακόμη ότι  τους επόμενους μήνες θα φτιάξει μία σκιώδη κυβέρνηση «για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε» ενώ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως ικανοποιητικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν έχεις νέους και λαϊκές συνοικίες συνεχίζεις και χτίζεις. Είναι παρακαταθήκη για εμάς ότι ρίξαμε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%».

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης». «Πρέπει να συμφωνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ στο τι πιστεύουμε», προσέθεσε.

«Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Υπάρχουν δύο πεδία: Το πρώτο είναι το κοινοβουλευτικό και το δεύτερο στην κοινωνία των πολιτών», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης παρέθεσε ορισμένες από τις προϋποθέσεις που τίθεται για τυχόν συνεργασίες.  «Το λέω ξεκάθαρα ότι αν λέμε για την μεγάλη προοδευτική παράταξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι που θα την εκπροσωπήσουν, να είναι άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο. Ο κ. Ανδρουλάκης ή όποιος είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα θέσει την ίδια προϋπόθεση; Και τα δύο σενάρια, καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Επίσης η κοινή παράταξη έχει τα ζητήματα του χρέους του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Για υποκλοπές

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε: «Είμαι με το θύμα, όχι με τον θύτη. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι το θύμα εδώ. Ο θύτης είναι το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του. Πού είναι αυτή η υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται με αυτή την υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό