20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στόχος να μην ξανακλείσει η ζωή μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ενισχύσει τους εμβολιασμούς, σε επικοινωνιακό και ενημερωτικό, με το πρόγραμμα Ελευθερία, μέχρι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να πάνε να εμβολιαστούν.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ιερείς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυτό το διάστημα εστιάζει στην εφαρμογή των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ την Δευτέρα και στην ενίσχυση των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό.   

Όπως αναγνώρισε, υπάρχει μια ομάδα πολιτών που «επιμένει να μην κάνει χρήση του δώρου της επιστήμης». «Δεν θα σταματήσουμε με όποιο όπλο έχουμε στα χέρια μας να παροτρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», είπε.

«Από και ύστερα, παρακολουθούμε την εξέλιξη των ρυθμών εμβολιασμού, παρακολουθούμε τα μεγέθη σε ό,τι αφορά την πανδημία, τις νοσηλείες, τις εισαγωγές, και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να διαφυλάξουμε αυτό που αποτελεί τη βασικά μας προτεραιότητα, να μην ξανακλείσει η οικονομία, να μην ξανακλείσει η ζωή μας», είπε.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε επίσης στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Όπως είπε, πάνω από 73% των φοιτητών έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%.

«Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό