18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στόχος μας να καταστήσουμε την ιατροτεχνολογική καινοτομία προσβάσιμη σε όλους

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόσφατα, η BD ΕΛΛΑΣ διοργάνωσε μια επιτυχημένη εταιρική εκδήλωση στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», θέτοντας τους στόχους-ορόσημα της εταιρείας για το μέλλον και υπενθυμίζοντας παράλληλα, στους εργαζομένους της πώς οι ιατροτεχνολογικές λύσεις της εταιρείας μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ασθενών. Με αφορμή αυτή την εκδήλωση, συναντήσαμε τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της BDI Greece, κ. Μανώλη Τριποδιανό, o οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τριποδιανός αναφέρεται στα διδάγματα της πανδημίας και στο πώς η υφιστάμενη υγειονομική κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά  και στον ρόλο που οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν προς την κατεύθυνση της επίτευξης αυτού του στόχου.

1.Κε Τριποδιανέ, θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της εταιρικής εκδήλωσης στην «ΑΘΗΝΑΪΔΑ»; Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ο συνδετικός ιστός που ενώνει τους ανθρώπους μιας εταιρείας;

Το τοπίο της υγείας μετασχηματίζεται γύρω μας και με τη φετινή εταιρική μας εκδήλωση θέλαμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεσή μας να είμαστε ενεργό κομμάτι αυτών των αλλαγών που συντελούνται γύρω μας. Μια βασική μας προτεραιότητα είναι η εξωστρέφεια, η πρόθεσή μας να βρεθούμε πιο κοντά στην κοινωνία και τους ασθενείς και νομίζω ότι αυτό το στίγμα, δόθηκε και με τις δύο θεματικές συνεδρίες που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η συνεδρία με τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Α.Π.Υ. προσέφερε τη δυνατότητα αφενός στα μέλη της εταιρείας, αλλά και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενημερωθούν για τις αλλαγές που δρομολογούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ε.Σ.Υ και αφετέρου να καταστούμε και εμείς- ως εκπρόσωποι της αγοράς – συνδιαμορφωτές αυτών των σχεδίων. Καταθέτοντας τις σκέψεις, τους ενδοιασμούς και τις προτάσεις μας, πιστεύω ότι μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς, στο μέτρο που μας αναλογεί, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου συστήματος υγείας που θα έχει στο επίκεντρό την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στον ασθενή. Αυτό εξάλλου, είναι και το όραμα που πρεσβεύουμε ως εταιρεία, να προσφέρουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς. Η δεύτερη θεματική συνεδρία της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της οποίας η Έφορος ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής» και Εκπαιδευμένη Εθελόντρια, κα. Κυριακή Κοκονέζη μοιράστηκε μαζί μας τη δική της πραγματικότητα. Τα βιώματα της με  τον καρκίνο μας συγκίνησαν, μας αφύπνισαν και για άλλη μια φορά μας έδωσαν να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε ως BD απέναντι στους ασθενείς και στην ιατρική κοινότητα. 

Προς αυτή λοιπόν, την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε ο ασθενής να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που αφορούν την βιοψία μαστού,  με τα πιο προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα, σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Η εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, η εκπαίδευση της ιατρικής κοινότητας πάνω σε νέες τεχνολογίες, αλλά και η στήριξή μας σε συλλόγους ασθενών , ως ΒD ΕΛΛΑΣ, είναι προτεραιότητά μας. 

Όραμα μας είναι η τεχνολογία να είναι διαθέσιμη σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιφέρειας ή οικονομικής δυνατότητας.

2.Η πανδημία έφερε την Ελλάδα,  αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία άφησε το στίγμα της σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Πώς ανταποκρίθηκε η BD EΛΛΑΣ σε αυτή την πρόκληση και ποια είναι τα διδάγματα που αποκομίσατε;

Από το Φεβρουάριο του 2020 που μπήκαμε σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η επίσημη θέση της εταιρείας διεθνώς, αλλά και σε κάθε επιμέρους τοπική αγορά ήταν να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της υγείας, αλλά χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας. Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία να έχουν την εκπαίδευση και τη στήριξη που χρειάζονται, ώστε μέσα σε αυτές τις πραγματικά πρωτόγνωρες και αγχωτικές για όλους μας συνθήκες να εκτελέσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντά τους. Έτσι, τέθηκε σε ισχύ η τηλεργασία, ακολουθώντας τις υποδείξεις και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πολιτεία, θέσαμε σε λειτουργία γραμμές ψυχολογικής στήριξης των εργαζομένων και των οικογενειών τους και η διοίκηση προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να είναι δίπλα στο προσωπικό της.

Την ίδια στιγμή, χάρη στην αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, καταφέραμε να μείνουμε δίπλα στους συνεργάτες μας και να πραγματοποιήσουμε τις εκπαιδευτικές μας δράσεις εξ’ αποστάσεως, συνεχίζοντας να τους εφοδιάζουμε με τις απαραίτητες γνώσεις για την ολοκλήρωση του καθημερινού τους έργου. Νομίζω ότι η υγειονομική αυτή συγκυρία, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να κατανοήσουμε καλύτερα τις ευκαιρίες δικτύωσης που μας προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή και παρά την επιβεβλημένη κοινωνική αποστασιοποίηση, κατορθώσαμε να μείνουμε ενωμένοι τόσο ως εταιρεία, αλλά και να διατηρήσουμε τη στενή επαφή με τους συνεργάτες-ιατρούς που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

3. Αν σας ζητούσα μια αποτίμηση του κλάδου υγείας στον οποίο δραστηριοποιείστε, πώς κρίνετε τη διείσδυση της καινοτομίας σε εγχώριο επίπεδο;

Ανοίγετε μια συζήτηση που επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Πλέον, είναι κοινή ομολογία ότι υπάρχει δυσκολία στη διείσδυση της καινοτομίας στην ελληνική αγορά, καθώς προσκρούει στα εμπόδια και τις αγκυλώσεις ενός απαρχαιωμένου συστήματος με άκαμπτες διαδικασίες. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας επηρέασε αρνητικά τις προσπάθειες μετασχηματισμού του τοπίου της υγείας, καθώς μπήκαμε σε μια μακρά περίοδο επίτευξης αυστηρών δημοσιονομικών στόχων που προέβλεπαν τον περιορισμό του κόστους και της δαπάνης στο Ε.Σ.Υ. Πέρα όμως από το υφιστάμενο πλαίσιο των διαγωνιστικών διαδικασιών, του Παρατηρητηρίου Τιμών, κ.λπ. στην Ελλάδα είμαστε κοινωνοί μιας κουλτούρας που κατά κανόνα δεν ευνοεί την επένδυση σε προηγμένες τεχνολογικά λύσεις.

Aυτό που στο εξωτερικό καλούμε Value-Based Medicine βρίσκεται στα σπάργανα στη χώρα μας και ακριβώς εκεί στοχεύουν και οι μελλοντικές μας ενέργειες: να καταφέρουμε να δείξουμε μέσα από μελέτες, χρηματοοικονομικά μοντέλα, ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες αποφέρει μακροπρόθεσμα πολλαπλά οφέλη τόσο στο εθνικό σύστημα υγείας, όσο και στους ασθενείς, βελτιώνοντας σημαντικά το προσδόκιμο και την ποιότητα της ζωής τους. Ως BD, έχουμε επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις και προϊόντα με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο και αποτελεί πρωταρχικό στρατηγικό μας στόχο, η προώθηση στην αγορά της υγείας βέλτιστων και αξιόπιστων λύσεων.

4.Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον; Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει σε εταιρικό επίπεδο;

Η BD είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας παγκοσμίως που προάγει τον κόσμο της υγείας, υποστηρίζοντας την ιατρική εξέλιξη, τη διάγνωση και την παροχή ιατρικής φροντίδας. Η BD ηγείται στην ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας και στις τεχνολογίες που διευκολύνουν την ιατρική έρευνα και τα κλινικά εργαστήρια. Η BD και οι 70.000 υπάλληλοί της έχουν πάθος και δέσμευση να συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας παροχής φροντίδας.

Ως BD EΛΛΑΣ, φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς στη χώρα μας, πρόσβαση σε όλες τις καινοτόμες λύσεις και θεραπείες που διαθέτει η εταιρεία μας παγκοσμίως. Συνεργαζόμενοι με ερευνητικά κέντρα, επιστημονικές εταιρείες και νοσοκομειακά ιδρύματα, να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και της επόμενης γενιάς διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων.

Παράλληλα, διατηρώντας το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει στην εταιρεία μας, φιλοδοξούμε να εξελιχθούμε σε έναν οργανισμό που θα παρέχει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στο ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και κίνητρα στους ανθρώπους της αγοράς, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό