24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στόχος η περαιτέρω επέκταση στην ελληνική αγορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Λεμεσό της Κύπρου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ετήσιο Φόρουμ Χρηματοοικονομικών Αγορών (1st Annual Financial Markets Meeting Forum) πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου με βασικό θέμα της ατζέντας την ανάπτυξη των αγορών σε μια εποχή απο-παγκοσμιοποίησης, ψηφιοποίησης και χρήσης μεγάλων δεδομένων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και την ατζέντα ESG και τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

To Forum φιλοξένησε η Freedom Finance Europe, διεθνής διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες χρηματομεσιτείας.

Τις εργασίες άνοιξε με ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επιμένοντας στη σημασία της χώρας «ως κόμβου καινοτομίας και έρευνας, η οποία συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας».

«Είναι μια περίοδος με πολλές προκλήσεις και αυτό το Φόρουμ αποτελεί μια ευκαιρία συζήτησης πάνω σε αυτές, πάνω στις πιέσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού», τόνισε από το βήμα του 1st Annual Financial Markets Forum ο κ. Πετρίδης.

Εντούτοις, εκτίμησε πως η κυπριακή οικονομία καταγράφει μια «αξιοσημείωτη» βελτίωση, παρά την αβεβαιότητα και την αστάθεια στις διεθνείς συνθήκες που προκαλούνται από την άνοδο του κόστους ζωής και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης συμφωνούν για την πρόοδο της Κύπρου και το ότι η ανάπτυξή της ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο», υπογράμμισε. «(Οι οίκοι) πιστεύουν τους ότι μεσοπρόθεσμα έχει ισχυρή βάση για επιστροφή στα δημοσιονομικά πλεονάσματα».

AFMF

Στο forum, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα, επενδυτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτείας,  και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων,  μίλησαν εκπρόσωποι των Fincap Advisors, Skanestas, Leon Office, A.G. Paphitis & Co και Sumsub. Συζητήθηκαν ζητήματα διακυβέρνησης και συμμόρφωσης με τους νόμους, καθώς και πρακτικές λύσεις πάνω σε αναμενόμενες αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Οι ομιλητές στάθηκαν επίσης στο πώς οι κυρώσεις και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζουν τις επενδύσεις, και βέβαια στην ενεργειακή κρίση και τους τρόπους αντίδρασης σε αυτήν.

Η Freedom Finance

Η Freedom Finance Europe, ενεργό μέλος της Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME), είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom Holding. Μέσω της πλατφόρμας συναλλαγών Freedom24.com η Freedom Finance προσφέρει άμεση πρόσβαση στις συναλλαγές των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της διεθνούς αγοράς. Εκτός από τη δυνατότητα επένδυσης σε μετοχές, η Freedom24 προσφέρει επίσης πρόσβαση σε Δημόσιες Εγγραφές (IPO) με υψηλή δυναμική ανάπτυξης και εξυπηρετεί επιτυχώς επενδυτές από 35 χώρες.

H Freedom Finance είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο κ. Timur Turlov

Ο Timur Turlov, επικεφαλής της Freedom Holding Corp. και ιδρυτής της Freedom Finance Europe, κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών εν μέσω της αστάθειας και των πληθωριστικών πιέσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η αντιστροφή της αγοράς θα συμβεί νωρίτερα από ό,τι περιμένουν όλοι. Στιγμές αβεβαιότητας σαν κι αυτή παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Ιστορικά, κάθε υφεσιακή τάση ακολουθείται από άνοδο των τιμών των μετοχών σε νέα υψηλά. Και αυτό ακριβώς είναι που προσελκύει νέους ιδιώτες επενδυτές στην αγορά».

Ο κ. Turlov ίδρυσε τη Freedom Finance το 2008, αφότου η Uniastrum Bank ως απόρροια της μεγάλης χρηματοοικονομικής κρίσης,  πουλήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου και η εμπορική μονάδα όπου εργαζόταν έκλεισε.

Θυγατρικές της Freedom Holding, η οποία έχει βάση της το Καζακστάν, υπάρχουν στην Ουκρανία, την Κιργιζία, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Το 2019 εισήχθη στον Nasdaq. Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα, ο κ. Turlov, τόνισε πως επέλεξε τις ΗΠΑ γιατί «σε αυτήν την αγορά έχουμε επικεντρωθεί στο μεγαλύτερο διάστημα». «Το ότι είμαστε εισηγμένοι στον Nasdaq απαιτεί εξαιρετικό επαγγελματισμό».

Ο κ. Turlov, τόνισε πως στόχος της Freedom Finance είναι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί στην ελληνική αγορά: «είναι ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε. «Στην ελληνική αγορά έχουμε και μια εξαιρετική ομάδα να δουλεύει εκεί και αυτός είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας μας».

«Το τι προϊόντα αναπτύσσουμε σε κάθε χώρα εξαρτάται από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της αγοράς της εκάστοτε χώρας», τόνισε.

Η Freedom Holding, αποχώρησε από τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει ολοκληρώσει την εκποίηση των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά.

Ο Γιώργος Καραγεώργος , Head of Representative Office στην Ελλάδα, Freedom Finance Europe, μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα, τόνισε πως η εταιρεία « έχει φτάσει τους 23.000 πελάτες στη χώρα μας από το 2021 που άνοιξε τα γραφεία της στην Ελλάδα».

AFMF

«Έχουμε αυξήσει τα assets μας στο 180% σε σχέση με πέρυσι, ο τζίρος των πελατών έχει φτάσει στα 100 εκατ, το 95% αυτού είναι ξένες αγορές», τόνισε.

«Στόχος για το 2023 να γίνουμε μέλη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και τα νέα προϊόντα της Freedom Finance Europe να τα φέρουμε και στην Ελλάδα».

«Ετοιμάζουμε την Ακαδημία μας», δήλωσε,  «όπου θα διοργανώνονται ημερίδες που θα μιλούν άνθρωποι της αγοράς, να ενισχύσουμε την επενδυτική κουλτούρα στην Ελλάδα. Το πελατολόγιό μας μάλιστα αποτελείται από ανθρώπους νέους σε ηλικία»..

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό