24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στόχος η νέα Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας ανέπτυξε ο Τάσος Γαϊτάνης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, μιλώντας στο studio της Naftemporiki TV στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γαϊτάνης σχολίασε ότι αυτό που πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια είναι οι «αυξήσεις των δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη, ένα νέο πλαίσιο που βοηθά την ίδρυση τεχνοβλαστών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις και οι συμπράξεις ερευνητικών φορέων και επιχειρηματικότητας «με στόχο την δημιουργία νέων ή περισσότερων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Γαϊτάνης, η δημιουργία αυτών των θέσεων εργασίας βοηθά και την κοινωνία, τα νέα παιδιά μένουν στην Ελλάδα και δημιουργείται  έτσι μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

«Το επόμενο διάστημα θα εισηγηθούμε τη Νέα Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εύρεση πόρων, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ στην Γενική Γραμματεία μέσω των εποπτευόμενων φορέων για να ενισχύσουμε κτίρια εξοπλισμό και ερευνητικά προγράμματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό