24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στόχος η αγορά των Neo and Challenger Banks και Fintech 

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αναδυόμενη αγορά των Neo και Challenger Banks και του Fintech διεθνώς εστιάζει ο όμιλος της AustriaCard Holdings, όπως τόνισε η διοίκηση του ομίλου κατά την ενημέρωση των αναλυτών στο πλαίσιο της δημοσίευσης των εξαμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, τα έσοδα της αγοράς Neo and Challenger Bank αναμένεται να φτάσουν τα 325-463 δισ. δολ. έως το 2028, εμφανίζοντας αύξηση CAGR 15,0% από το 2022 έως το 2028.

Υπάρχουν περίπου 100 τράπεζες παγκοσμίως που προσφέρουν διαφορετικούς τύπους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακούς τρόπους διαχείρισης χρημάτων.

Ο Όμιλος της AustriaCard Holdings κατέχει ηγετική θέση με τις Challenger Banks στην Ευρώπη, με μερίδιο που φτάνει το 50% και στις ΗΠΑ το μερίδιό του φτάνει το 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχειρηματικό αποτύπωμα της εισηγμένης εταιρείας εκτείνεται σε 16 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στο μεταξύ, όπως τονίστηκε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η AustriaCard Holdings επιταχύνει τις επαφές της με την επενδυτική κοινότητα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση εξετάζει να οργανώσει ημέρα επενδυτών στην Αυστρία μέχρι το τέλος του 2024 προκειμένου να παρουσιάσει τις προοπτικές της εταιρείας στους επενδυτές καθώς και την πορεία της στις δύο κεφαλαιαγορές όπου διαπραγματεύεται, στην Αθήνα και τη Βιέννη.

Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, η διοίκηση επεσήμανε ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών στο α΄ εξάμηνο 2024 οφείλεται κυρίως στον τομέα Τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τα έσοδα του οποίου σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της εστίασης του Ομίλου σε αυτή την κατηγορία λύσεων και οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη είναι τα έργα ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, καθώς και η συνεχιζόμενη μεγέθυνση αυτής της κατηγορίας λύσεων στη ρουμανική αγορά.

Ο τομέας Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εγγράφων συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη, η οποία προήλθε κυρίως από τη ρουμανική αγορά.

Οι πωλήσεις του κλάδου Secure Chip & Payment Solutions εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, εάν εξαιρεθεί από τη συγκρίσιμη περίοδο η επίδραση της στρατηγικής απόφασης για μη προτεραιοποίηση των πωλήσεων chip modules στη χονδρική και η επικέντρωση σε πωλήσεις ολοκληρωμένων λύσεων έξυπνων καρτών, η συγκρίσιμη οργανική αύξηση της κατηγορίας Secure Chip & Payment ανήλθε σε 12,8%.

Η αύξηση προέρχεται τόσο από τις κλασικές τραπεζικές κάρτες, όσο και από τις μεταλλικές κάρτες υψηλών προδιαγραφών που προσφέρθηκαν στους πελάτες, οι οποίες έχουν σημαντικά υψηλότερη τιμή πώλησης ανά κάρτα και συνοδεύονται από αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες προσωποποίησης και αποστολής (personalization & fulfilment).

Στον τομέα Δυτικής Ευρώπης, Σκανδιναβίας και Αμερικής (WEST) η αύξηση προέρχεται τόσο από τις πωλήσεις κανονικών τραπεζικών καρτών, όσο και από τις μεταλλικές κάρτες υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει η εταιρεία οι οποίες έχουν σημαντικά υψηλότερη τιμή πώλησης ανά κάρτα και συνοδεύονται από αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες προσωποποίησης και αποστολής καρτών.

Στον τομέα Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης & DACH (CEE) η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην έναρξη υλοποίησης δημόσιων έργων ψηφιοποίησης στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη του κλάδου Τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού γενικά.

Στον τομέα Τουρκίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (MEA) η αύξηση αυτή οφείλεται στις ισχυρές επιδόσεις των πωλήσεων καρτών πληρωμών στην τουρκική αγορά.

Austria Card: Αναθεώρηση προς τα πάνω για το 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό