24.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

«Στροφή» του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες – Έκτακτη προειδοποίηση Τσατραφύλλια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκωτσέζικο ντους θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αφού μετά το σύντομο «καλοκαιράκι» έρχονται μπουρίνια και ισχυροί άνεμοι.

Καλοκαιρινό διάλειμμα μέσα στο φθινόπωρο θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, εξαιτίας θερμών αερίων μαζών που θα φτάσουν στη χώρα μας από την Αφρική. Μάλιστα την Παρασκευή (27/09) και το Σάββατο (28/09) ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας -όπως Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα και κεντρική Μακεδονία- θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, γρήγορα τα πράγματα θα αλλάξουν. Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς. 

Αυτή η βίαιη πτώση όπως εξηγεί, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες μέχρι το πρωί της Δευτέρας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να πάνε στην θάλασσα για όσο προλαβαίνουν αφού λόγω της βίαιης και απότομης αλλαγής του καιρού το επόμενο χρονικό διάστημα μια βόλτα στην παραλία δεν θα είναι τόσο εύκολη, ενώ επισημαίνει και τον κίνδυνο εξάπλωσης ιώσεων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καιρός για βόλτες και θάλασσα!

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.

Υ.Γ:-Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.-Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις.»

ΕΜΥ: Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-09-2024Στο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-09-2024Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη χώρα.Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου..ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-09-2024Αίθριος καιρός σε όλη χώρα.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-09-2024Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με αυξημένες νεφώσεις, σποραδικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά μετά το μεσημέρι 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό