22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Pikes Peak το Ford Electric SuperVan των 2.000 ίππων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φετινό Pikes Peak στις 25 του Ιούνη, η Ford θα συμμετέχει με το Electric SuperVan των 2.000 ίππων. Το ακραίο αυτοκίνητο θα το οδηγεί ο Romain Dumas, ο άνθρωπος που κατέχει τον ρεκόρ ανάβασης στη συγκεκριμένη διαδρομή με το VW ID.R από το 2018. Ο Dumas έχει κερδίσει τρεις φορές το Le Mans και έχει συμμετάσχει 7 φορές στο Pikes Peak.
To Ford Electric SuperVan φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 2.000 άλογα και δίνουν τη δυνατότητα στο όχημα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα.
Αναπτύχθηκε από την Ford Performance και την STARD Motorsport, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh, η οποία φορτίζει πλήρως με χρήση ταχυφορτιστή μέσα σε 45 λεπτά.

Βασισμένο στο E-Transit Custom, το SuperVan 4 έχει επιθετικής σχεδίασης αεροδυναμικό σώμα, νέα ανάρτηση με διάταξη διπλών ψαλιδιών μπροστά και πίσω. Τόσο το μπροστά όσο και το πίσω υποπλαίσιο είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, με τα φρένα να προέρχονται από αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα, roll cage και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 προγράμματα λειτουργίας (Road, Track, Drag, Drift και Rally). Επιπλέον διαθέτει και λειτουργία burnout.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό