21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο Cottingham το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Tο μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες της Ευρώπης άρχισε να λειτουργεί κοντά στο Hull, στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Cottingham.

Η λειτουργία του ξεκίνησε τη Δευτέρα και λέγεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 σπίτια για δύο ώρες.

Οι ιθύνοντες έφεραν την κυκλοφορία του τέσσερις μήνες νωρίτερα καθώς -και- το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πιθανές ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα.

Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Βόρειου Γιορκσάιρ Harmony Energy και χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία με την υπογραφή της Tesla.

Αυτά τα συστήματα που αποθηκεύουν ενέργεια από μπαταρίες συγκρατούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάρκα, προτού την απελευθερώσουν σε περιόδους που υπάρχει υψηλή ζήτηση.

Η εγκατάσταση Pillswood έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας έως και 196 MWh σε έναν μόνο κύκλο.

Έχει κατασκευαστεί δίπλα στον υποσταθμό Creyke Beck του National Grid, που θα συνδεθεί με το Dogger Bank, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, όταν θα ξεκινήσει στη Βόρεια Θάλασσα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες είναι απαραίτητα για την απελευθέρωση του πλήρους δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζουμε ότι αυτό το συγκεκριμένο θα αναδείξει το Yorkshire ως ηγέτη στις λύσεις πράσινης ενέργειας.

Αυτά τα έργα δεν υποστηρίζονται από επιδότηση φορολογουμένων και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συμβολή στη μετάβαση στο Net Zero, καθώς και στη διασφάλιση της μελλοντικής ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και μειωμένης εξάρτησης από εισαγωγές ξένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο Peter Kavanagh, διευθυντής της Harmony Energy.

Το σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Tesla, επρόκειτο να ενεργοποιηθεί σε δύο στάδια τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, αυτό έγινε νωρίτερα «για να υποστηρίξει το National Grid στις προσπάθειές του να παρέχει σταθερή και ασφαλή ενέργεια στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δύσκολης χειμερινής περιόδου».

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ελλείψεων ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα λόγω του ρωσοουκρανικού και της διακοπής του εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό