18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο 51% το ποσοστό συμμετοχής έως τις 19:00

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η Ιταλία, καθώς απομένει λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες (23:00 τοπική ώρα- μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στις βουλευτικές εκλογές στην χώρα με τις δημοσκοπήσεις, αν επαληθευτούν, για πρώτη φορά στη χώρα -την τρίτη οικονομία της ΕΕ και ιδρυτικό της μέλος- να αναλάβει την εξουσία η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση στην μεταπολεμική της ιστορία.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ιταλικές εκλογές έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%.

Πρόκειται για μια αισθητή μείωση σε σχέση με τις εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, έως τις 19:00 το βράδυ τοπική ώρα ψήφισε το 51% των εχόντων δικαίωμα. Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2018, καταγράφεται μείωση της συμμετοχής κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Η προοπτική μίας ιταλικής κυβέρνησης υπό την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι ανησυχεί τις Βρυξέλλες, κυρίως ως προς το θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά διπλωμάτες και ειδικοί δεν φαντάζονται ότι η Ρώμη της δεξιάς/ακροδεξιάς συμμαχίας, του φαβορί των εκλογών της Κυριακής, θα αναλάβει το ρίσκο να αποποιηθεί το τεράστιο πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων που εξασφάλισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι για την Ιταλία.

Ο συνασπισμός αυτός στέλνει αντιφατικά μηνύματα, που ανησυχούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από τη μια, η Τζόρτζια Μελόνι παρουσιάζεται φιλοατλαντική, ενώ από την άλλη ο Σαλβίνι και ο Μπερλουσκόνι παρουσιάζονται αρκετά ανεκτικοί απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό