31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Στο φως δύο κυκλώματα μαστροπείας σε Καλαμάτα, Τρίπολη- 5 συλλήψεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος στη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, που επιβεβαίωσε την, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, δράση τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Καλαμάτας και αποτελούνταν από 3 Έλληνες, ηλικίας 46, 52 και 63 ετών, καθώς και 40χρονο αλλοδαπό. Διατηρούσαν κατάστημα στην Καλαμάτα, όπου προωθούσαν πλήθος ενήλικων γυναικών στην πορνεία, εκμεταλλευόμενοι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε η δράση και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Τρίπολης. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τον 46χρονο Έλληνα και τον 40χρονο αλλοδαπό-μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 54χρονο Έλληνα, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ως νομιμοφανή κάλυψη κατάστημα στην Τρίπολη, προέβαιναν στην διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, όπου και συνελήφθησαν τα 5 αυτά μέλη των οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, καθώς και στα εν λόγω καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, 130 μάρκες τύπου καζίνου, πλήθος συσκευασιών προφυλακτικών, κάρτα αλλοδαπής τραπέζης, κάρτες εταιρείας άμεσης μεταφοράς χρημάτων, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, πλήθος αποδείξεων συναλλαγών και 84.700 ευρώ.

Κατά τις έρευνες, συνελήφθη και 43χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 4 ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, με δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση προαγωγή άλλων στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της πορνείας άλλων, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό