28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στο «φως» βίντεο με 5 γυναίκες ομήρους της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο με Ισραηλινές γυναίκες στρατιώτες, οι οποίες απήχθησαν από τις δυνάμεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είδε σήμερα, Τετάρτη (22/5) το φως της δημοσιότητας, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Times of Israel, το «Hostages Families Forum» δημοσίευσε τρομακτικά πλάνα που δείχνουν πέντε γυναίκες που απήγαγε η Χαμάς από τη στρατιωτική βάση Nahal Oz καθώς εκείνη την ημέρα είχε πραγματοποιηθεί επίθεση στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Το εν λόγω βίντεο έχει καταγραφεί από τις κάμερες σώματος που έχουν πάνω τους οι ένοπλοι της Χαμάς, έχει διάρκεια 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και εμφανίζει τις Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy.

Μάλιστα, τα επίμαχα πλάνα έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν οι πολύ σκληρές σκηνές.

«Κοιτάξτε τους στα μάτια. Το ανησυχητικό αυτό βίντεο αποτελεί την καθημερινότητα των Agam, Daniella, Liri, Naama, Karina και άλλων 123 ομήρων εδώ και 229 ημέρες», αναφέρει το φόρουμ σε σχετική τους δήλωση.

BREAKING:

The full from Nahal Oz base on 07/10 has been released.

Watch it, do not look away. These girls are still kept hostage in Gaza.

pic.twitter.com/wYwIlYYY3v

— Nioh Berg ♛ ✡︎ אסתר (@NiohBerg) May 22, 2024

Το βίντεο δείχνει τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των κοριτσιών την ημέρα της απαγωγής τους και δείχνει τον τεράστιο φόβο, ο οποίος αντανακλάται στα μάτια τους, ανέφερε επίσης το φόρουμ.

«Απόδειξη της αποτυχίας του κράτους»

«Το βίντεο είναι μια απόδειξη της αποτυχίας του κράτους να φέρει στο σπίτι τους ομήρους, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους για 229 ημέρες».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε μια στιγμή ακόμη – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», σημειώνει το «Hostages Families Forum».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το φόρουμ, η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών στρατιωτών, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν όμηροι της Χαμάς.

Επτά γυναίκες του ισραηλινού στρατού απήχθησαν ζωντανές από τη βάση στις 7 Οκτωβρίου. Η Όρι Μεγκεντις διασώθηκε από τον ισραηλινό στρατό λίγο αργότερα ενώ η Νόα Μαρτσιάνο σκοτώθηκε από τη Χαμάς. Το σώμα της ανασύρθηκε από τον IDF τον Νοέμβριο και επέστρεψε για ταφή στο Ισραήλ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό