21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο υψηλότερο επίπεδο του 2023 έκλεισε ο S&P 500

Ειδήσεις Ελλάδα

O S&P 500 σημείωσε μικρή άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση, καταφέρνοντας ωστόσο να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,24%, χωρίς να απομακρυνθεί και πολύ από το υψηλό εννέα μηνών, κλείνοντας στις 4.283,85 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,36%, κλείνοντας στις 13.276,42 μονάδες, ενώ ο Dow Jones παρέμεινε στάσιμος αναζητώντας κατεύθυνση, υπό το βάρος των απωλειών άνω του 2% της Μerck και της UnitedHealth. Έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% ή 10,42 μονάδων στις 33.573,28 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες άνω του 12% σημείωσε η μετοχή της Coinbase, από τη στιγμή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Η Επιτροπή κατηγόρησε τη Coinbase ότι λειτουργεί ως χρηματιστηριακή εταιρεία και ανταλλακτήριο χωρίς ωστόσο να είναι εγγεγραμμένο. Το bitcoin ενισχύθηκε ωστόσο 4,5%.

Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Apple, η οποία υποχώρησε 0,3%, αφότου ο κολοσσός τεχνολογίας την πολυαναμενόμενη συσκευή εικονικής πραγματικότητας καθώς και νέο λογισμικό στο Ετήσιο Συνέδριο Προγραμματιστών. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η μετοχή της άγγιξε ιστορικό υψηλό λίγο πριν την ανακοίνωση.

Πάντως, οι αγορές αναμένεται να αποφύγουν τις έντονες διακυμάνσεις εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τζεφ Κίλμπουργκ, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η αγορά κατάφερε να «σπάσει» το στενό πλαίσιο διακύμανσης που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι πελάτες της Βank of America πώλησαν μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά σε διάρκεια τριών εβδομάδων, με τις εκροές να καθοδηγούνται από την τεχνολογία και τις πρώτες ύλες, όπως ανέφερε ο Τζιλ Κάρεϊ της τράπεζας.

Ωστόσο, η BMO Capital Markets αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για το δείκτη S&P 500 στα 4.550 δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό