19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο ΥΠΕΞ θα κληθεί ο πρέσβης της Ουγγαρίας για τις δηλώσεις Όρμπαν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, και για τον λόγο αυτό πρόκειται να καλέσει τον πρεσβευτή της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κιέβου.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει μια νέα επιδείνωση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ουγγαρία έχει επικρίνει ξανά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Μόσχα, ενώ κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, σε μήνυμά του στο Facebook, δήλωσε ότι ο Όρμπαν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι «ουδέτερη ζώνη» και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις», συμπλήρωσε.

«Ο Ούγγρος πρεσβευτής θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια ειλικρινή συζήτηση. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε άλλα μέτρα ως απάντηση».

Ο Όρμπαν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας που πλήττει την πυρηνική ενέργεια. Η Ουγγαρία διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό ρωσικής κατασκευής, το οποίον σχεδιάζει να επεκτείνει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό