20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο σφυρί το Ford Focus WRC του 2001, του Colin McRae

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου, ο οίκος δημοπρασιών Silverstone Auctions στο περιθώριο της εκδήλωσης RAF Museum London Season Opener θα βγάλει στο σφυρί το Ford Focus WRC του 2001.
Με το συγκεκριμένο αγωνιστικό, ο Colin McRae -μαζί με τον Nicky Grist- κατέκτησε τρεις συνεχόμενες νίκες στο WRC την χρονιά εκείνη, στα rally Αργεντινής, Κύπρου και Ακρόπολις, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Richard Burns για μόλις δύο βαθμούς.

Η μάχη με τον Burns ήταν πραγματικά πολύ σκληρή, και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ο McRae δεν εγκατέλειπε στον τελευταίο αγώνα του WRC το 2001, στο Rally της Μεγάλης Βρετανίας. Ο αείμνηστος Βρετανός δεν σκέφτηκε ποτέ την μάχη με προσοχή στο πρωτάθλημα, και οδήγησε το εν λόγω αγωνιστικό flat-out από την πρώτη ειδική διαδρομή.

Κατάφερε αμέσως να ηγηθεί του αγώνα, αλλά δυστυχώς, ήταν τέτοιος ο ρυθμός του που τελικά τον οδήγησε στο λάθος και μια άκρως θεαματική έξοδο, παραδίδοντας έτσι τόσο τη νίκη στον αγώνα, όσο και το πρωτάθλημα στον Burns.

Μετά τον αγώνα, το αυτοκίνητο ανακατασκευάστηκε πλήρως από την εργοστασιακή ομάδα M-Sport Ford και χρησιμοποιήθηκε ξανά σε επιλεγμένους γύρους του WRC του 2002, πριν πουληθεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στο βρετανικό πρωτάθλημα rally, BTRDA, από γνωστούς εθνικούς πρωταγωνιστές.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια για μια τιμή που θα κυμανθεί μεταξύ £300.000 και £350.000 (€360.000 και €420.000).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό