20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο σφυρί το 1ο tweet του CEO του Twitter- Γιατί αξίζει πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey πωλεί το πρώτο tweet που δημοσιεύθηκε ως NFT, ένα είδος ψηφιακού συλλεκτικού αντικειμένου. 

Ο Dorsey μοιράστηκε ένα tweet την Παρασκευή με έναν σύνδεσμο προς μια ψηφιακή πλατφόρμα που ονομάζεται “Valuables”, που επιτρέπει την αγορά και πώληση tweets που υπογράφονται από τους δημιουργούς τους.

Το tweet που βγάζει σε δημοπρασία ο Ντόρσι είναι το πρώτο tweet που ανέβηκε το 2006 στο Twitter, το περίφημο «just setting up my twttr» («Απλώς στήνοντας το twttr μου»).

just setting up my twttr

— jack (@jack) March 21, 2006

Μέχρι στιγμής, το tweet έχει φτάσει σε προσφορά ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Sina Estavi, CEO της Bridge Oracle, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Valuable. 

Τα Non-Fungible Tokens ή NFTs αποτελούν μία τεχνολογία που έγινε πολύ δημοφιλής τους τελευταίους μήνες, καθώς επιτρέπει την πώληση ψηφιακής τέχνης, ζωγραφιών ή μουσικής. Το NFT είναι ένα μοναδικό ψηφιακό token (νόμισμα), που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και την ιδιοκτησία. Είναι κρυπτογραφημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη στο blockchain που χρησιμοποιείται σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Τον περασμένο μήνα, ένα κολάζ από τον ψηφιακό καλλιτέχνη Beeple με 5.000 εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια 13 ετών, πωλήθηκε με χρήση NFT. Ήταν το πρώτο καθαρά ψηφιακό έργο τέχνης NFT που κυκλοφόρησε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά δεν σταματά μόνο στα έργα τέχνης.

Η τελευταία κίνηση του Dorsey ακολουθεί τις προηγούμενες προσπάθειες γύρω από άλλα κρυπτονομίσματα, ιδίως το bitcoin. Τον Φεβρουάριο, ο CEO της τεχνολογίας ανακοίνωσε ένα ταμείο ανάπτυξης bitcoin με τον δισεκατομμυριούχο ράπερ Jay-Z. Πριν από αυτήν την άλλη εταιρεία του Dorsey, η Square (SQ) αγόρασε 4.709 bitcoin τον Οκτώβριο ή το αντίστοιχο των 50 εκατομμυρίων δολαρίων τότε.

: CNN

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό