26 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο σφυρί το σπάνιο Spyker C8 Laviolette

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Spyker C8 Laviolette είναι ένα από τα πιο μοναδικά supercars που κατασκευάστηκαν τον περασμένο αιώνα. Η Spyker είναι μια μικρή εταιρία που κατασκευάζει supercar, με έδρα την Ολλανδία. Πήρε το όνομά της από την ιστορική εταιρεία Spyker, που κατασκεύαζε όχι μόνο αυτοκίνητα αλλά και αεροσκάφη, η οποία έκλεισε τις πόρτες της τη δεκαετία του 1920, συγκεκριμένα το 1926.

Το Spyker C8, που παρουσιάστηκε στην δημοπρασία Bring a Trailer, είναι ένα σπάνιο supercar με αγωνιστική γενεαλογία και έμπνευση από αεροσκάφη.

Η Spyker εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2000, με την αποκάλυψη του C8 Spyder concept στο Birmingham Autoshow. Το C8 Spyder ήταν χειροποίητο και διέθετε κινητήρα V8 της Audi. Το 2001, η Spyker αποκάλυψε το C8 Laviolette, στο οποίο πρόσθεσε γυάλινη οροφή, για να δημιουργήσει το πρώτο coupe της μάρκας.

Η Spyker δημιούργησε ακόμη μια αγωνιστική έκδοση του C8 Laviolette, γνωστή ως Double 12 R, η οποία αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Le Mans το 2003, αλλά δεν κατάφερε πολλά. Η Spyker επέστρεψε στο Le Mans το 2009 με το C8 Laviolette GT2R. Η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία GT, ένα τεράστιο κατόρθωμα για έναν μικρό κατασκευαστή supercars.

Εκτός από την αγωνιστική κληρονομιά, το Spyker C8 Laviolette έχει ένα απίστευτο εσωτερικό, με μεγάλη αεροναυτική επίδραση, ειδικά στα όργανα του ταμπλό. Ποιος θα είναι άραγε ο τυχερός που θα το αγοράσει; Μήπως εσύ;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό