18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας ο Μ. Φουρθιώτης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητες του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη διενεργείται τις τελευταίες ημέρες, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς, Χρήστου Μπαρδάκη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν τα φορολογικά στοιχεία του, τα οποία θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα.

Μεταξύ των υποθέσεων που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα, δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις δηλώσεις Βρούτση

Την ίδια ώρα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, με αφορμή τις δηλώσεις-καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο Μ. Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

«Είµαι έξω φρενών µε αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή» είπε πρόσφατα ο κ. Βρούτσης.

«Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράµµατος δεν µπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συµπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό