25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Στο πρόγραμμα L’Oreal for the Future η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα L’Oréal for the Future έχει συμπεριλάβει τη χώρα μας η γαλλική πολυεθνική εταιρεία, με στόχο το θετικό της αντίκτυπο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό με βάση το ετήσιο πλάνο βιωσιμότητας της εταιρείας το νέο εγχείρημα της L’Oréal Hellas περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός micro Forest στην καρδιά της Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα στα σύνορα της Γκράβας με την Άνω Κυψέλη, ο μικρός λόφος της Αλεπότρυπας, ο οποίος αποτελεί πολυσύχναστο και ιστορικό πλέον μέρος της συνοικίας, τους επόμενους μήνες θα μετεξελιχθεί μέσω μιας πιλοτικής προσπάθειας, η οποία περιλαμβάνει τη φύτευση σε πρώτη φάση περίπου 5.000 φυτικών ειδών (δέντρα και θάμνοι).

Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εγκατάσταση ενός δάσους που σε μόλις 10 χρόνια, θα έχει καταφέρει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης ενός βιότοπου 20-30 ετών, με περισσότερα από 10.000 φυτικά είδη και πλούσια βιοποικιλότητα. H βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με μείωση της τοπικής θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμούς, την απορρόφηση μέχρι και 400 κιλών CO2 σε ετήσια βάση, καθώς και η ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής χλωροπανίδας.

Σύμφωνα με την Alessandra Delfini, Country Managing Director της L’Oréal Hellas, «στη L’Oréal Hellas αποδεικνύουμε τη συνεχή μας δέσμευσή στην Αειφόρο Ανάπτυξη, επενδύοντας στη μακροπρόθεσμη προοπτική, αλλά και σε επιχειρηματικές λύσεις που βασίζονται σε βιώσιμες πρακτικές. Για εμάς οι Οικονομικοί και Κοινωνικοί στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως αξιόπιστα και επιπλέον, ελέγχονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Κατ’ επέκταση οι δεσμεύσεις μας που σχετίζονται με το πεδίο της Αειφόρου Ανάπτυξης, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις αρχές του προγράμματος L’Oréal for the Future. Η πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σε τοπικό επίπεδο, για τη δημιουργία ενός microForest στην περιοχή της Αθήνας, αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο έργο που απαιτεί συλλογική προσπάθεια, για να διαδοθούν τα οφέλη της βιοποικιλότητας στην πόλη και τους πολίτες της.»

Nα σημειωθεί ότι στην Ελλάδα όλες οι εγκαταστάσεις της εταιρείας λειτουργούν ήδη με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έναντι στόχου για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι και η μείωση κατά 50% του CO2 κατά τη μεταφορά των προϊόντων. Σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης νερού στην Ελλάδα, έχουν εγκατασταθεί επιπλέον εξαρτήματα και αυτοματισμοί στα δίκτυά της εταιρείας. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, ο στόχος του ομίλου είναι μέχρι το 2030 το 100% των εγκαταστάσεων να έχουν θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα της αντίστοιχης περιοχής.

Διψήφιο ποσοστό ρυθμού ανάπτυξης

Η εταιρεία για το 2023 φέρεται να εμφανίζει διψήφιο ποσοστό ρυθμού ανάπτυξης, σε σύγκριση με το 2022. Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της L’Oréal Hellas το 2022 χρονιά κατά την οποία οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 186,78 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 9,9%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) είχαν ανέλθει στα 30,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 13,71 εκατ. ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης είχε αυξηθεί κατά 15,8% στα 19,82 εκατ. ευρώ από 17,12 εκατ. ευρώ το 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό