20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ιωάννης Σαρμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, προκειμένου να του ανατεθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, για να διενεργήσει εκλογές, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος.

Ο Ιωάννης Σαρμάς (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Η συσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε με διαδικασίες – εξπρές χωρίς αποτέλεσμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μετά από τη σύσκεψη των αρχηγών ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ιωάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Το βιογραφικό του

Ο Ιωάννης Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας θα αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό