21.7 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Στο ντέρμπι της ισοπαλίας εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Ολυμπιακός, 0-0 με τον Παναθηναϊκό [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι όπου αμφότεροι είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Η 7η αγωνιστική της Super League βρίσκει τους Πειραιώτες στην 2η θέση, πλέον, μετά και την νίκη του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» είναι στο -7 και στο -5 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό!

Έντονες αποδοκιμασίες στους παίκτες από τους περίπου 45.000 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Τεράστιος προβληματισμός και για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος τραυματίστηκε στον προσαγωγό λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και χρειάστηκε να αντικατασταθεί.

Η υπεροχή στο πρώτο μέρος που δεν μετατράπηκε σε γκολ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος πατούσε καλύτερα, με τους γηπεδούχους να «σπάνε» αρκετά εύκολα το πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Το σουτ του Τζούρισιτς στο 16′ – που πέρασε λίγο άουτ – αλλά και το πλασέ του Μλαντένοβιτς στο 30′ έφεραν δις την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κοντά στο 1-0. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έχασαν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 35ο λεπτό.

Ο Λοντίγκιν «πούλησε» την μπάλα με μία πολύ κακή πάσα στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός τον απέφυγε και πλάσαρε, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε να καλύψει και έδιωξε την μπάλα προτού εκείνη περάσει τη γραμμή!

Στο 44ο λεπτό ο Ιωαννίδης έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε πως έχει θέμα στον προσαγωγό του και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για την Εθνική Ελλάδας, ενόψει των αναμετρήσεων με Αγγλία και Ιρλανδία.

Ο Σπόραρ πήρε τη θέση του και ουσιαστικά με την πρώτη του επαφή με την μπάλα έχασε μία τεράστια διπλή ευκαιρία. Από εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης δεν απομάκρυνε σωστά, ο Σπόραρ πλάσαρε και ο Έλληνας κίπερ απέκρουσε εξ επαφής. Η μπάλα δεν έφυγε από την περιοχή και ο Τζολάκης απέκρουσε νέα προσπάθεια του Σπόραρ!

Ισορροπία, χαμένες ευκαιρίες και αναπόφευκτο… 0-0

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος και αμφότεροι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πολλές διακοπές, χαμηλός ρυθμός, ωστόσο, με τον Ολυμπιακό να αγγίζει το 1-0 στο 71ο λεπτό. Ο Λοντίγκιν απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Μουζακίτη και ο Κωστούλας από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 77ο λεπτό. Ο Ουναχί πίεσε ψηλά κι έκλεψε την μπάλα από τον Ορτέγκα. Ο Μαροκινός ταλαιπώρησε τον Αργεντινό, έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε, με την μπάλα, όμως, να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να πάρει το «τρίποντο», αλλά ο Λοντίγκιν στάθηκε «όρθιος» και νίκησε τον Μασούρα. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ να παραμένει σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή, καμία νίκη σε τρία ντέρμπι για τον Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ (74′ Κώτσιρας), Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Τζούρισιτς (65′ Πελίστρι), Μπακασέτας (74′ Ουναχί), Τετέ, Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ)..Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Έσε, Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό