19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μακρόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν κατέρρευσε κατά 6 μονάδες τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, με μόλις 28% να έχει θετική γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA για το δίκτυο RTL που διενεργήθηκε εν μέσω των αναταραχών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί η δημοτικότητα του Μακρόν στο βαρόμετρο αυτό από τον Νοέμβριο του 2018, στην αρχή της κρίσης των κίτρινων γιλέκων.

Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν έχασε επίσης δύο μονάδες μέσα σε έναν μήνα, με το 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι έχει καλή γνώμη για τη δράση της, το χειρότερο αποτέλεσμά της από την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Μάιο του 2022.

Την παραμονή της δέκατης ημέρας δράσης σε όλη τη Γαλλία, η έρευνα δείχνει επίσης μια μικρή πτώση στην αντίθεση στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος: το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί, έναντι 61% στις αρχές Μαρτίου.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν επίσης ότι αντιτίθενται στην αναβολή της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, που προβλέπεται στο κείμενο που βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Συνταγματικού Συμβουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συνάντηση της πρωθυπουργού με την αντιπολίτευση με στόχο «να υπάρξει ηρεμία»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό