18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο μισό εκατομμύριο οι νεκροί από την πανδημία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.216 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 85.149 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 484.235 νεκρούς επί συνόλου 17.296.118 μολύνσεων. Η Βραζιλία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς μέσα στον μήνα, την ώρα που πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τρίτο, ακόμα φονικότερο, κύμα της πανδημίας.

Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, που βάλλεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση, εμφανίστηκε χθες σε εμπορική πτήση, ορισμένοι από τους επιβάτες της οποίας τον επευφήμησαν και τράβηξαν σέλφι μαζί του, άλλοι όμως τον αποδοκίμασαν με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Σε περιοδεία στην πολιτεία Εσπίριτου Σάντου για τα εγκαίνια των έργων υπό κατασκευή αεροδρομίου, ο κ. Μπολσονάρου εμφανίστηκε στην είσοδο αεροσκάφους που ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, εικονίζονται χαμογελαστοί επιβάτες και μέλη του πληρώματος να τον επευφημούν και να φωτογραφίζονται μαζί του.

Όμως σε άλλα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης οι διαθέσεις είναι πολύ διαφορετικές: επιβάτες υψώνουν στον αρχηγό του κράτους το μεσαίο δάχτυλο, φωνάζουν «έξω ο Μπολσονάρου» ή «τρελέ, διαπράττεις γενοκτονία».

Ο αρχηγός του κράτους, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για «γενοκτονία» από επικριτές του, κατέβασε τη μάσκα για να φωνάξει «όποιος φωνάζει κάτω ο Μπολσονάρου έπρεπε μάλλον να ταξιδεύει στην πλάτη κανενός γαϊδάρου».

Βραζιλιάνικα ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο πρόεδρος έβγαλε τη μάσκα και μέσα στο αεροδρόμιο, παραβιάζοντας τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Αλλωσε υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες το Copa America, μεγάλη διοργάνωση του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου, επιμένοντας να αψηφά τις προειδοποιήσεις των επιδημιολόγων. Αντίπαλοί του καλούν σε διαδηλώσεις αύριο Κυριακή, ημέρα του εναρκτήριου ματς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό