25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Στο «κόκκινο» Αττική και Εύβοια την Κυριακή- Περιορίστηκε η φωτιά στην Κερατέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμέτωπες με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα βρέθηκαν και το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή για Εύβοια και Αττική.

Το βράδυ του Σαββάτου η μεγαλύτερη ανησυχία εντοπιζόταν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Άνω Δασκαλειό. της Κερατέας.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα του 112, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την Κερατέα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η πυρκαγιά περιορίστηκε σημαντικά χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην περιοχή.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Δασκαλειό (#Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς #Κερατέα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) June 22, 2024

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα. Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στις Σάππες Ροδόπης κοντά στο χωριό Ασκητές.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη προειδοποίηση «112» ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επί τόπου επιχειρούσαν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 52 πυροσβέστες 15 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και 4 εναέρια. Πυροσβεστικές ενισχύσεις αναμένονται από Καβάλα, Ξάνθη και Σουφλί.

Την ίδια ώρα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένει σε γενική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Στο μεταξύ σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική, για φωτιές που ξέσπασαν σε Νέα Σμύρνη Αττικής, Σύρο και Δράμα.

Καλύτερη η εικόνα στην Ανδρο

Καλύτερη ήταν το απόγευμα η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Απειλή αποτελούν τα 8 μποφόρ που έπνεαν στο νησί, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Επιπλέον, το απόγευμα του Σαββάτου, η πυροσβεστική ενίσχυσε τις τοπικές δυνάμεις, αποστέλλοντας από την Αθήνα 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Και στην Άνδρο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λακωνία

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη περιοχή Κάστρο στη Σπάρτη.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, επιχείρησαν και 4 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα πραγματοποίησε ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά πλησίον της περιοχής Κάστρο, στη Σπάρτη Λακωνίας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 22, 2024

Υπό έλεγχο στην Εύβοια

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κοντοδεσπότι, τέθηκε υπό έλεγχο. 

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στις φλόγες παραδόθηκε μια αποθήκη λαδιών.

Η φωτιά έκαψε μέρος αγροτοδασικής έκταση, κυρίως πεύκα και ελιές.

Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να περιοριστεί η φωτιά μόνο στην αποθήκη που καταστράφηκε και δεν επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

66 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από τις 6 το απόγευμα χθες έως τις 6 το απόγευμα σήμερα εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

66 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο: https://t.co/TU1YvV51UA pic.twitter.com/k0QYtKL9Hu

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 22, 2024

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό