27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο κάδρο ο Μπάμπιτς και ο Ρότσα για το κέντρο της άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ
17.07.2024 | 15:36

AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί την ενίσχυσή του στο κέντρο της άμυνας ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του Σρνταν Μπάμπιτς της Σπαρτάκ Μόσχας και του Γουίλιαν Ρότσα της ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός κινείται στη διεθνή αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ του και στις προτεραιότητες του είναι η απόκτηση δεύτερου κεντρικού επιθετικού, δύο εξτρέμ, δύο στόπερ και ενδεχομένως μέσα στον Αύγουστο να απασχολήσει η μεταγραφή αριστερού μπακ.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας, στο τραπέζι των ερυθρόλευκων έχουν πέσει, μεταξύ άλλων, δύο ονόματα παικτών που αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενός αριστεροπόδαρου και ενός δεξιοπόδαρου στόπερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, πρόκειται για τον Σρνταν Μπάμπιτς της Σπαρτάκ Μόσχας και τον Γουίλιαν Ρότσα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Μπάμπιτς είναι 28 ετών, αριστεροπόδαρος στόπερ, ύψους 1.94μ., γεννημένος στη Μπάνια Λούκα και διεθνής με την Εθνικής Σερβίας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Σπαρτάκ Μόσχας έως το καλοκαίρι του 2026 και η αξία του ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει καλά τον ποδοσφαιριστή από την θητεία του τελευταίου στο ισπανικό πρωτάθλημα με τις φανέλες της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Αλμερία. Η Σπαρτάκ απέκτησε τον Σέρβο αμυντικό από την Αλμερία αντί 5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2023, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί ακόμη στη Βοϊβοντίνα, στον Ερυθρό Αστέρα και στη Φαμαλικάο. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 290 συμμετοχές, 20 τέρματα και πέντε ασίστ.

Ο Ρότσα είναι 29 ετών, δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1.91μ., Βραζιλιάνος (γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο) και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ακόμη ένα χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Φλαμένγκο, συνέχισε στη δεύτερη ομάδα της Γκρέμιο και ακολούθησαν η Κόβα Πιεδάδε και η Πορτιμονένσε στην Πορτογαλία. Η Σπαρτάκ Μόσχας απέκτησε τον Λατινοαμερικάνο αμυντικό από την Πορτιμονένσε έναντι 2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 και η αξία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό