25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Ηράκλειο για πρώτη φορά τον Μάιο του 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Το θέμα του υπερτουρισμού και η ανάδειξη νέων προορισμών θα είναι στο επίκεντρο του 8ου Posidonia Sea Tourism Forum τον προσεχή Μάιο, καθώς οι διοργανωτές της σημαντικότερης εκδήλωσης κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Ηρακλείου, ετοιμάζονται να φέρουν την έκθεση για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Το Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF) του 2025 θα πραγματοποιηθεί στο Creta Maris Resort Hotel, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της Κρήτης.

Το λιμάνι του Ηρακλείου, που είναι αδαμάντινος χορηγός της εκδήλωσης, αναμένεται να σημειώσει αύξηση 20% στον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας φέτος, ενώ μια εξίσου δυναμική σεζόν αναμένεται και το 2025.

Με τον Πειραιά, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% της συνολικής δραστηριότητας κρουαζιέρας στην Ελλάδα και με πολλούς δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο να ζητούν – και ορισμένους να υιοθετούν ήδη – μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού, το θέμα του PSTF 2025 «Μεσόγειος: Επιτακτική η Ανάγκη για Νέα Δημοφιλή Λιμάνια και Προορισμούς» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο.

Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και θεσμικούς φορείς του κλάδου, όπως η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise), με τους εμπλεκόμενους με την κρουαζιέρα στην Μεσόγειο, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις και να σχεδιάσουν νέα δρομολόγια για το μέλλον. Η άμβλυνση της πίεσης στα ήδη επιβαρυμένα λιμάνια, η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης λιγότερο γνωστών και επισκέψιμων προορισμών στα δρομολόγια κρουαζιέρας, αλλά και η προώθηση του διαλόγου για τις πρακτικές βιώσιμου τουρισμού, είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα τεθούν στο φόρουμ και θα συζητηθούν με στελέχη της κρουαζιέρας που έχουν εκτενή γνώση και επιχειρησιακή τεχνογνωσία της Μεσογείου.

«Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα, το μάρκετινγκ και τη δημιουργία τουριστικών προϊόντων, την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών, τον υπερτουρισμό, την ανάδειξη νέων προορισμών, τις λιμενικές υποδομές, τις πράσινες πρωτοβουλίες και λύσεις, τις αποτελεσματικές λύσεις κατανομής θέσεων ελλιμενισμού και τα ημερήσια ανώτατα όρια αφίξεων», δήλωσε ο Θοδωρής Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Παράλληλα με τις θεματικές συζητήσεις σε πάνελ, η έκθεση θα παρουσιάσει και θα προωθήσει, μεταξύ άλλων, νέους και αναδυόμενους προορισμούς κρουαζιέρας, λιμάνια και συναφείς υπηρεσίες, εταιρείες κρουαζιέρας, ταξιδιωτικά γραφεία, συμβούλους τουρισμού και προμηθευτές κρουαζιερόπλοιων.

Ο εκθεσιακός χώρος της εκδήλωσης θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα όπου οι προορισμοί και τα ενδιαφερόμενα μέρη της περιοχής θα συναντηθούν με τους υπεύθυνους εκπόνησης δρομολογίων και εκδρομών, ενώ νέες επενδύσεις σε λιμάνια και άλλα έργα υποδομής – όπως το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, η κατασκευή του οποίου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη – θα παρουσιαστούν στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Ο κ. Βώκος πρόσθεσε: «Στο Posidonia Sea Tourism Forum, στελέχη της κρουαζιέρας και βασικοί ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τρόπους για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους υπερ-δημοφιλείς προορισμούς, καθώς και να αναζητήσουν μια συνεργατική προσέγγιση ώστε να κατευθύνουν τους επιβάτες κρουαζιέρας σε νέα ή αναδυόμενα λιμάνια, που έχουν προοπτικές να γίνουν δημοφιλείς προορισμοί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό