33.7 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Στο επίκεντρο η ενεργειακή συνεργασία στη Μεσόγειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Αμπντούλχαμίντ Ντμπέιμπα είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο. Στο επίκεντρο η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ήταν στη βασική ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε στον Ντμπέιμπα ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Görüşmede Türkiye ile Libya ilişkileri, Libya’daki son gelişmeler, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları bölgesel ve… pic.twitter.com/KPO5Dl95Y4

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) May 31, 2024

Σύμφωνα επίσης με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Επίσης σύμφωνα πάντα με την την ενημέρωση της προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη προστατεύοντας τη νομιμότητα της κυβέρνησης Εθνικής ενότητας της Λιβύης ενώ προσέθεσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει την υποστήριξη της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ σε συνέντευξη είχε δηλώσει ότι είναι βασικός πυλώνας για την Άγκυρα οι έρευνες στην περιοχή της Λιβύης, φέρνοντας στο τραπέζι το τουρκολιβυκό μνημόνιο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό