31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στους 45 οι νεκροί από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διενέργεια «πλήρους και διαφανούς» έρευνας ζήτησε από το Ισραήλ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή έπειτα από το ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα. Εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Καταδικάζω τις χθεσινοβραδινές ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν σκηνές εκτοπισμένων» στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έγραψε σε ανακοίνωση ο Τορ Βένεσλαντ. «Ζητώ από τις ισραηλινές αρχές να διενεργήσουν πλήρη και διαφανή έρευνα και να λάβουν άμεσα μέτρα για την καλύτερη προστασία των αμάχων», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης καταδίκασε «τις φρικτές νυκτερινές αεροπορικές επιδρομές» σε καταυλισμό στη Ράφα, εκφράζοντας αποτροπιασμό που «το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο έχοντας πλήρη ατιμωρησία και περιφρονώντας απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (CΙJ)».

Η εντολή του CIJ, της πλέον ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, στις 24 Μαΐου, που διατάσσει το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα «πρέπει να εφαρμοστεί κατεπειγόντως εάν θέλουμε να επικρατήσει η διεθνής τάξη», δήλωσε ο Μούσα Φάκι Μαχαμάτ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέρχεται σε 45 ο αριθμός των νεκρών από το ισραηλινό πλήγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε σκηνές όπου διέμεναν Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι σε καταυλισμό στη Ράφα, μια επίθεση που προκάλεσε έντονες καταδίκες στο εξωτερικό.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εξετάσει τα γεγονότα σε σχέση με το πλήγμα αυτό που είχε στόχο δύο αξιωματούχους της Χαμάς.

Νετανιάχου: «Τραγικό δυστύχημα» η πυρκαγιά από το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» την πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω του ισραηλινού πλήγματος στη Ράφα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 Παλαιστίνιοι.

«Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε ο Νετανιάχου.

Νεκρός ένας Αιγύπτιος στρατιώτης

Περιστατικό με ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μεταξύ Αιγυπτίων και Ισραηλινών στρατιωτών του IDF στο συνοριακό πέρασμα στη Ράφα.

Όπως μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών του IDF στη Ράφα, ενώ κάνουν λόγο για τραυματίες και έναν νεκρό.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το Ισραηλινό Chanel 11 ένας Αιγύπτιος στρατιώτης έπεσε νεκρός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό