35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Στον Max Verstappen αρέσει η βροχή

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την βροχή και το safety car να έχουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα στο Μόντρεαλ, ο Verstappen πήρε την 6η του φετινή νίκη σε 9 αγώνες και την 60η στην καριέρα του στην F1. Μαζί του στο βάθρο οι Norris και Russell. Πίσω τους οι Hamilton και Piastri. Καλή μέρα για τις Mercedes και McLaren. Τραγωδία για τη Ferrari, εγκατέλειψαν Leclerc και Sainz.

Ο Max Verstappen ανέκτησε τα ηνία του αγώνα από τον George Russell (που είχε την pole) κάτι που έγινε κατά τη διάρκεια των πρώτων pitstops για ενδιάμεσα ελαστικά, χάρη στο αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε στην πίστα ο Logan Sargeant.

Ο Norris, που ηγείτο εκείνη την στιγμή, αναγκάστηκε να μπει στα pits έναν γύρο αργότερα, καθώς είχε ήδη περάσει την είσοδο των pits όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Bad luck για το οδηγό της McLaren.

«Ναι, ήταν ένας αρκετά τρελός αγώνας και έπρεπε να είμαστε σε ετοιμότητα για τις κλήσεις μας», είπε ο Verstappen. «Παραμείναμε ήρεμοι, μπήκαμε στα pits την κατάλληλη στιγμή και το αυτοκίνητο ασφαλείας λειτούργησε καλά για εμάς. Μετά από αυτό διαχειριζόμασταν τις αποστάσεις».

Ο Norris επέστρεψε στην 3η θέση και έπρεπε να περιμένει πίσω από τα προπορευόμενα μονοθέσια μέχρι να στεγνώσει η πίστα και να ξαναβρεί τον αρχικό ρυθμό του, ο οποίος τον είχε φέρει στην πρώτη θέση από τον Russell.

Όταν η πίστα στέγνωσε, το πρωτοπόρο δίδυμο μπήκε στα pits μαζί στον 45ο γύρο. Ωστόσο, ο Norris προσπάθησε να κάνει undercut παραμένοντας στην πίστα για δύο γύρους ακόμα. Αυτή η στρατηγική τον έφερε προσωρινά μπροστά από τον Russell και τον Verstappen, αλλά μία ξαφνική υπερστροφή βγαίνοντας από τα pits επέτρεψε στον Verstappen να επανακτήσει την πρωτοπορία.

Ένα δεύτερο safety car, που προκλήθηκε από την έξοδο του Carlos Sainz από την πίστα και που ώθησε τον Alex Albon στον τοίχο, δεν επηρέασε τον Verstappen. Διαχειρίστηκε τέλεια την επανεκκίνηση και παρέμεινε μπροστά από τον Norris για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Verstappen αρχικά δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Russell στην εκκίνηση και ακολούθησε σε απόσταση άνω των δύο δευτερολέπτων. Ωστόσο, καθώς η πίστα στέγνωνε, ο Norris άρχισε να γυρνάει ταχύτερα από τους δύο πρώτους, κλείνοντας την απόσταση από τον Verstappen.

Ο Βρετανός προσπέρασε τον Verstappen στην ευθεία στο τέλος του 20ού γύρου και επανέλαβε την κίνηση στον Russell στο τέλος του επόμενου γύρου. Ένα λάθος του Russell στην στροφή 14 επέτρεψε στον Verstappen να επιστρέψει

Ο Norris δημιούργησε ένα εντυπωσιακό προβάδισμα πάνω από δύο δευτερόλεπτα ανά γύρο έναντι του Verstappen, αλλά η πρόοδός του διακόπηκε από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας μετά από ατύχημα του Sargeant.

Σε αντίθεση με τη νίκη του στο Μαϊάμι, αυτή η περίοδος αυτοκινήτου ασφαλείας δεν ήταν υπέρ του Norris. Ο Verstappen μπήκε στα pits για φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά με την απειλή περισσότερης βροχής, ακολουθούμενος από τους Russell και Oscar Piastri, αφήνοντας τον Norris να κάνει το pitstop στον επόμενο γύρο.

Αυτή η καθυστερημένη είσοδος στα pits έριξε τον Norris στην τρίτη θέση πίσω από τον Verstappen και τον Russell. Καθώς η βροχή ξανάρχισε, ο Verstappen διατήρησε ένα προβάδισμα που δεν ξεπέρασε τα τρία δευτερόλεπτα, με όλους τους οδηγούς να περιμένουν να σταματήσει η βροχή.

Στον 42ο γύρο, έγινε σαφές ότι η μετάβαση από ενδιάμεσα σε στεγνά ελαστικά ήταν εφικτή καθώς ο Pierre Gasly έκανε γύρους στον ρυθμό των πρωτοπόρων με σκληρά ελαστικά. Ο Verstappen και ο Russell μπήκαν στα pits στο τέλος του 45ου γύρου, επιλέγοντας μεσαία και σκληρά ελαστικά αντίστοιχα. Ο Norris, σίγουρος για τον ρυθμό του, παρέμεινε στην πίστα για δύο ακόμα γύρους, προσπαθώντας να κάνει undercut.

Ο Norris βρέθηκε προσωρινά μπροστά μετά το pitstop του, αλλά έχασε την πρωτοπορία λόγω έλλειψης πρόσφυσης βγαίνοντας από τα pits, επιτρέποντας στον Verstappen να ανακτήσει την πρώτη θέση.

Στους τελευταίους γύρους, ο Russell κατάφερε να προσπεράσει τον Lewis Hamilton, εξασφαλίζοντας το πρώτο βάθρο της Mercedes για τη σεζόν, ενώ ο Hamilton τερμάτισε τέταρτος. Το δίδυμο προσπέρασε τον Oscar Piastri, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Fernando Alonso στην έκτη.

Ο Lance Stroll τερμάτισε έβδομος και ο Daniel Ricciardo, υπό πίεση από τους οδηγούς της Alpine, Pierre Gasly και Esteban Ocon, εξασφάλισε την όγδοη θέση, σημειώνοντας τους πρώτους του βαθμούς για τη σεζόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό