29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στον τελικό οι Έφηβοι του Θρύλου, 1-0 τον Παναθηναϊκό – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα Εφήβων του Θρύλου νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Λαμία για τον ημιτελικό του Final Four της Super League Κ17, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Τζαμαλής στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο αμυντικός του Παναθηναϊκού,  Νεκτάριος Καλοσκάμης τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο μετά από άτσαλο πέσιμο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή του.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 20ο λεπτό για τον Ολυμπιακό, όταν ο Φλούδας έκλεψε στο χώρο του κέντρου, επιχείρησε το μακρινό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 38′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μαρκεζίνη να στέλνει την μπάλα ψηλά, μετά από σέντρα του Τρίκατζη, πριν έρθουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό.

Αρχικά στο 44′ ο Μιχαηλίδης βρέθηκε μόνος του μετά από βολέ του Γεωργακόπουλου, έκανε το σουτ όμως ο Ζώγας έκανε επέμβαση στη γωνία του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φράγκος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Γιωτόπουλου, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα, ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να ισορροπήσει και να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές με την πρώτη να είναι στο 62′, όταν ο Φράγκος έκανε σέντρα από αριστερά και ο Τζαμαλής με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζώγα.

Στο 68′ οι Πειραιώτες είχαν ακόμα μία καλή στιγμή με τον Γιωτόπουλο να κάνει τη σέντρα και τον Τζαμαλή να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικές κυρίως με βαθιές μπαλιές και τις άμυνες να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+5’ ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ από δεξιά, το εκτέλεσε ο Φράγκος και ο Τζαμαλής με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1 και έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τρίτη (28/05).

Παναθηναϊκός (Α. Παπαβασιλείου): Ζώγας, Χαντζάρας, Καρούζος, Βενάκης (81′ Λατιφάι), Καλοσκάμης (6′ Βύντρα), Πάνος, Ουζουνίδης (81′ Τσερεβελάκης), Μαρκεζίνης, Σώκος, Ζέκα (70′ Θεοχάρης), Τρίκατζης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Πάντος): Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος, Φράγκος, Καρκατσάλης, Θεοδωρίδης, Φίλης (62′ Καρακώστας), Μιχαηλίδης (62′ Βασιλακόπουλος), Φλούδας, Τζαμαλής, Πλης, Κτενάς (72′ Δαρβίρας – 90+1′ Ζουριδάκης).

Πάντος: «Η ομάδα έδωσε τα πάντα για την πρόκριση»

Ο προπονητής της ομάδας Εφήβων του Ολυμπιακού, Τάσος Πάντος μετά το φινάλε της αναμέτρησης δήλωσε πως η ομάδα του έδωσε τα πάντα για την πρόκριση και πως όλοι οι παίκτες του παρόλο που η νίκη ήρθε στο τελευταίο λεπτό ήταν άψογοι στο τακτικό κομμάτι.

«Οφείλω να πω πολλά συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά, έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Έστω και αν η νίκη ήρθε στο τελευταίο λεπτό, μας πρόσφεραν τις συγκινήσεις που περιμένουμε απ τα παιδιά.

Νομίζω τακτικά ήταν άψογοι, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, και μας δίνουν μεγάλες ελπίδες ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα.

Η ουσία δεν είναι μόνο το τρόπαιο, αλλά το να μπορούμε να δίνουμε τέτοιες εμπειρίες στα παιδιά, να παίζουν τέτοια ανταγωνιστικά παιχνίδια και να παίρνουν τέτοιες παραστάσεις, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια εμπειρία και να μπορούν να συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο που είναι και ο μεγάλος στόχος της ακαδημίας και γιατί όχι στην πρώτη ομάδα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό