17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον πάγκο της Γιουνάιτεντ ως το καλοκαίρι ο Ραλφ Ράνγκνικ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ραλφ Ράνγκνικ ήρθε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να γίνει υπηρεσιακός προπονητής της.

Ο 63χρονος τεχνικός, ο οποίος θεωρείται ο «νονός» της σύγχρονης προπονητικής στη Γερμανία, αφήνει τη δουλειά του ως υπεύθυνος αθλητισμού και ανάπτυξης στη Λοκομοτίβ Μόσχας για να αναλάβει τους «κόκκινους διαβόλους».

Αυτό αναφέρει, κατ΄ αποκλειστικότητα, η ιστοσελίδα «Athletic», δευκρινίζοντας ότι τοπ εγχείρημα προϋποθέτει τη συμφωνία του σημερινού συλλόγου του Ράνγκνικ, της Λοκομοτίβ Μόσχας που θα πρέπει να τον αποδεσμεύσει από το συμβόλαιό του, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτιμά ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Ο Ράνγκνικ συμφώνησε για συμβόλαιο έξι μηνών (μέχρι το τέλος Μαΐου), ενώ στη συνέχεια θα έχει άλλα δύο χρόνια στο σύλλογο σε ρόλο συμβούλου. Οι διαδικασίες για την άδεια εργασίας, ωστόσο, σημαίνουν ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα του σαββατοκύριακου με την Τσέλσι.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ απολύθηκε από προπονητής της Γιουνάιτεντ το πρωί της Κυριακής, μετά την ήττα με 4-1 από τη Γουότφορντ.

Εξαρχής η Γιουνάιτεντ κατέστησε σαφές ότι θα κοιτάξει να προσλάβει έναν προσωρινό προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν και γρήγορα στράφηκε στον Ράνγκνικ, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε σε Αννόβερο, Σάλκε, Χόφενχαϊμ και Λειψία.

Ο Ράνγκνικ είχε επίσης σημαντική επιτυχία ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Κατείχε αυτόν τον ρόλο τόσο στη Σάλτσμπουργκ όσο και στη Λειψία από το 2012 και μετά, ενώ είχε σύντομες θητείες ως προπονητής στη Λειψία.

Να υπογραμμιστεί ότι αφότου ο Ράνγκνικ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, η Λειψία ανέβηκε από το περιφερειακό πρωτάθλημα – την τέταρτη κατηγορία – στην Μπουντεσλίγκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό