21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στον Ολυμπιακό το ντέρμπι, φωνάζει η ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Παίρνει «κεφάλι» στην κούρσα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, που πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και ύστερα από 10 αγωνιστικές διεύρυνε τη διαφορά στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +7 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, που έχανε την ίδια ώρα στο Περιστέρι από τον ουραγό Ατρόμητο με 0-2.

Το ηλεκτρονικό χρονόμετρο του ΟΑΚΑ έδειχνε 59 δευτερόλεπτα, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά με ένα απίθανο σουτ άνοιξε το σκορ, ύστερα από κόρνερ του Μασούρα και απομάκρυνση της μπάλας. Το ντέρμπι ξεκινούσε λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις κι αυτό φάνηκε στο 15΄, όταν ο Αραούχο με κεφαλιά από σέντρα του Μάνταλου και άστοχη έξοδο του Βατσλίκ ισοφάρισε.

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά τον Ολυμπιακό και τον προβλημάτιζε, κερδίζοντας κάποια στιγμή συνεχείς στημένες μπάλες, αλλά από μία τέτοια «προδόθηκε»: στο 35΄ ο Λαλά με βαθιά μπαλιά από την άμυνα έβαλε τον Ελ Αραμπί απέναντι στον Στάνκοβιτς και ο Μαροκινός διπλασίασε για την ομάδα του.

Στην ίδια φάση διαμαρτυρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της για πέναλτι στον Βράνιες (από τον Μασούρα), πριν απομακρυνθεί η μπάλα από την περιοχή.

Η Ένωση, με τον Άμραμπατ στην ενδεκάδα από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, μπήκε για να παίξει με ένταση το δεύτερο μισό, αλλά ήταν ο Στάνκοβιτς που την κράτησε όρθια με υπέροχη απόκρουση σε σουτ του Μασούρα, στο 52΄.

Ο Άμραμπατ στο 65΄ είχε την ευκαιρία του αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε με τα πόδια και στο 70΄ η ζυγαριά του αγώνα έγειρε προς το μέρος των φιλοξενούμενων, που εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο σφάλμα του Μοχαμαντί.

Ο Ιρανός προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Στάνκοβιτς, αλλά το γύρισμα εξελίχθηκε σε… ασίστ για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έγραψε το 1-3 στο 70΄. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι δέχθηκαν πίεση με «καταιγισμό» επιθέσεων και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μαντί Καμαρά, ενώ ένα δεύτερο σουτ του ίδιου παίκτη (72΄) σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 79΄ ο Αραούχο, από σέντρα του Ανσαριφάρντ, μείωσε και ξανάβαλε τους «κιτρινόμαυρους» στο παιχνίδι, αλλά ακόμη και τότε οι ευκαιρίες ανήκαν στομ Ολυμπιακό.

Στο 82΄ ο Μασούρας έχασε γκολ από εκείνα που κατά το κοινώς λεγόμενο «δεν χάνονται» (σε άδειο τέρμα) αλλά η ομάδα του άντεξε ως το τέλος στην πίεση κι έφυγε με μεγάλη νίκη από το ΟΑΚΑ, μένοντας αήττητος για 11ο συνεχή αγώνα από την ΑΕΚ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό