35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Στον «θρόνο» της η Ίγκα Σφιόντεκ – Άνετα την Παολίνι στον τελικό του Roland Garros

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχει ξεχάσει τι πάει να πει ήττα η Ίγκα Σφιόντεκ όταν πρόκειται για αναμέτρηση στο Roland Garros. Η Πολωνή αντιμετώπισε στον τελικό της διοργάνωσης την Τζάσμιν Παολίνι και δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, κέρδισε πολύ άνετα την Ιταλίδα με 2-0 σετ (6-2, 6-1) σε μόλις 68 λεπτά και έφτασε στην κορυφή του grand slam.

Χωμάτινο τερέν και Γαλλία η… τέλεια συνταγή για τη Σφιόντεκ

Η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε τον τελικό περνώντας το 62% των πρώτων service, κερδίζοντας το 69% των πόντων (18/26) και το 69% στο δεύτερο (11/16). Τα 13 λάθη που έκανε δεν της στοίχισαν και από την αρχή του αγώνα, είχε τον απόλυτο έλεγχο κόντρα στην Παολίνι, η οποία πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία μέχρι τον τελικό.

Η Γαλλία της πάει της Πολωνής, η οποία κατάφερε να κατακτήσει για τρίτη διαδοχική χρονιά το Roland Garros και τέταρτη συνολικά στην καριέρα της. Πλέον έχει 5 κατακτήσεις Grand Slam και επιβεβαιώνει ότι το χωμάτινο τερέν είναι το στοιχείο της και δύσκολα μπορεί να χάσει.

Με την τέταρτη κατάκτησή της στο Roland Garros, έπιασε στην σχετική λίστα την Ζαστίν Έβαν. Από πάνω της σε κατακτήσεις, βρίσκονται μόνο η Στέφι Γκραφ, η οποία μετράει συνολικά 6 κατακτήσεις και η Κρις Έβερτ, που είναι στην κορυφή με 7.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό