21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11. Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή τη χρονιά οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών αλλά και οποιοδήποτε άλλο κατάστημα θέλει να συμμετάσχει είναι η έλλειψη αποθεμάτων, απόρροια της εκτίναξης των τιμών λόγω του έντονου ανταγωνισμού για τη μεταφορά προϊόντων από την Ασία.

Σε συζητήσεις με στελέχη της αγορά μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή κάποιες από τις αποθήκες τους είναι άδειες από εμπόρευμα. Παγκοσμίως παρατηρείται έλλειψη στην παραγωή chips και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων απαραίτητων για την κατασκευή ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και αυτοκινήτων. Αυτό σε συνδιασμό με την έκρηξη στις τιμές των μεταφορικών από παραδοσιακές κατασκευάστριες χώρες όπως η Κίνα, δημιουργούν ένα ανησυχητικό κοκτέιλ που απασχολεί σήμερα τους retailers και θα απασχολήσει και εμάς τους καταναλωτές σε μερικές εβδομάδες.

Black Friday: Οδηγός για αρχάριους

Όλα έχουν ακριβύνει, αποθέματα δεν υπάρχουν στις αποθήκες για να “ξεφορτωθούν” οι αλυσίδες, τι Black Friday 2021 να περιμένουμε άραγε φέτος; Μια Black Friday που ποτέ δεν ζήσαμε κανονικά εδώ στην Ελλάδα, με τα καταστήματα να έχουν τις ίδιες τιμές απογοητευτικά υψηλές σε συγκεκριμένα μοντέλα που δεν άξιζε να αγοράσεις εξ’ αρχής.

Ακόμα όμως και αν όλα τα προϊόντα που ζητούσαν οι πελάτες να ήταν εδώ, οι μεταφορικές εταιρείες και οι courrier όπως αποδείχθηκε περίτρανα πέρισυ δεν έχουν την ικανότητα να τα παραδώσουν εγκαίρως. Άρα τι θα γίνει φέτος; Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα διαφορετικά και να βρούμε ευκαιρίες που θα φτάσουν στα χέρια φέτος, το 2021!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό