22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Στον Άρειο Πάγο η οικογένεια Καραϊβάζ – Απορρίφθηκε η αίτηση για έφεση στην αθωωτική απόφαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Με απόφαση του εισαγγελέα εφετών Αθηνών, απορρίφθηκε η αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αίτηση που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονηθέντος.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας αποφάσισε, ότι «δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή των κατηγορουμένων, και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ασκήσεως εφέσεως»

Στο σκεπτικό του μάλιστα αναφέρει πως οι περιγραφές των μαρτύρων στη δίκη παρουσιάζουν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ τους, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η συνήγορος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, μιλώντας στο flash.gr, δήλωσε πως η οικογένεια του δημοσιογράφου είναι δυσαρεστημένη με αυτήν την εξέλιξη και ως εκ τούτου, οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας Σπύρος Χαριτάτος και Ρόη Παυλέα, έχουν λάβει την εντολή να υποβάλλουν αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη, την απόρριψη δηλαδή της αίτησής μας για άσκηση έφεσης επί της αθωωτικής απόφασης, οι δικηγόροι υποστήριξης κατηγορίας, θα επισκεφθούμε άμεσα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να την ενημερώσουμε για την απόρριψη της αίτησής μας και το σκεπτικό της με το οποίο διαφωνούμε και έχουμε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να το αντικρούσουμε», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα.

«Η υπόθεση αυτή δε θα σταματήσει εδώ, θα φτάσουμε μέχρι τέλους καθώς η οικογένεια επιθυμεί τη διερεύνηση σε βάθος αλλά και την επιβολή της αρμόζουσας ποινής για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αίτημά μας προς την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό θα είναι η άμεση άσκηση αναίρεσης επί της αθωωτικής απόφασης», σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό