21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Στολίδι» του νησιού το φαρμακείο στο Καστελόριζο

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τον Ιούλιο του 2021 εγκαινιάστηκε έπειτα από πολυετή αγώνα το φαρμακείο στο ακριτικό Καστελόριζο. Σύμφωνα με του αρμόδιους, ήταν μια εθνική αναγκαιότητα, μια υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, που για πολλές γενιές με την αγάπη για τον τόπο τους στηρίζουν την ιστορική του συνέχεια και αγωνίζονται για την ευημερία και την προοπτική του.

Τα εγκαίνια έγιναν από το Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους με την παρουσία του μεγάλου χορηγού τόσο στο φαρμακείο όσο και το Κέντρο Υγείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αίτημα τότε του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του προέδρου του Απόστολου Βαλτά, ήταν η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τις απομονωμένες περιοχές όπως το Καστελόριζο και να βοηθήσει να ανοίξουν φαρμακεία στο Τριεθνές, στη Νίσυρο, στη Φολέγανδρο, στους Φούρνους και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης ήταν ο άνθρωπος που επέμεινε και έκανε αγώνα για την υλοποίηση αυτού του οράματος της λειτουργίας του φαρμακείου.

Η «Ν» τον «πέτυχε» χθες να έχει ταξιδέψει από την Ρόδο που είναι η βάση του, στο Καστελόριζο προκειμένου να κάνει απογραφεί για να δει τι ελλείψεις υπάρχουν στο νεοαποκτηθέν φαρμακείο του νησιού.

Ο κ. Φουτούλης μίλησε με μεγάλη χαρά και συνάμα συγκίνηση για το φαρμακείο και για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στη δημιουργία και λειτουργία του φαρμακείου αυτού. «Το φαρμακείο στο Καστελόριζο» όπως είπε «ήταν όραμα που έγινε πραγματικότητα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτούς που βοήθησαν για να γίνει αυτό. Πρώτα από όλα τη Vianex και το Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά τη Bluestar που μετέφερε όλα τα έπιπλα και τα απαραίτητα για το φαρμακείο, την εταιρεία Διοσκουρίδης που έχει τα προγράμματα, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη έχει ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών η ίδρυση δομών υγείας. «Δεν έχει σημασία αν είναι επικερδής ή όχι μια τέτοια δομή, έχει σημασία ότι προσφέρει στον άνθρωπο, στην κοινωνία γενικότερα» τόνισε κλείνοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό