27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Οι αποδόσεις για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ, από τα πλέον ιστορικά κόμματα στην Ελλάδα, και η εκλογή του επόμενου προέδρου του, αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός. Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι ραγδαίες, καθώς πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος είναι εφτά, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Μιλένας Αποστολάκη. Πρόκειται για τους Μιχάλη Κατρίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννη Κανελλάκη.

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο νέος πρόεδρος θα καθορίσει τη στρατηγική του κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές και τη γενικότερη κατεύθυνση του κόμματος.

Ήδη, οι στοιχηματικές εταιρείες άρχισαν να δίνουν τα πρώτα προγνωστικά.

Σύμφωνα με τη Stoiximan και τη Novibet – οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν ακριβώς ίδιες αποδόσεις- ο Χάρης Δούκας θεωρείται «φαβορί» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχοντας απόδοση μόλις 1.95. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 2.60, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Άννα Διαμαντοπούλου στο 5.00.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Παύλο Γερουλάνο (6.00) κι ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης (17.00) και Νάντια Γιαννακοπούλου (30.00).

Οι βασικοί υποψήφιοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όντας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από το 2021, έχει οδηγήσει το κόμμα σε τρεις εκλογικές μάχες. Βασικό χαρτί της επιχειρηματολογίας του είναι η εδραίωση της Χαριλάου Τρικούπη σε ποσοστά άνω του 10%.

Ο Χάρης Δούκας είναι Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατέβηκε με τον συνδυασμό “Αθήνα Τώρα” και την υποστήριξη 70 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και της οικολογίας. Είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον δεύτερο γύρο τον στήριξε ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Ζαχαριάδης της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Ο Παύλος Γερουλάνος διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου του 2009, θέση που διατήρησε και στη μετέπειτα κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πολιτικός μηχανικός, πρώην υπουργός και πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κατά τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2024. Κατά το διάστημα 1999 έως 2004, διετέλεσε Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (2009-2012), υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2012), υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), βουλευτής Επικρατείας (2004-2007), Α΄ Αθηνών (2007-2012) και Κοζάνης (1996-1999), καθώς και νομάρχης Καστοριάς (1985-1986).

Ο Μιχάλης Κατρίνης το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι δικηγόρος και πολιτικός και βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Ιούλιο του 2019.  Στις εκλογές του 2009 και του Μαΐου του 2012, εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Μεσσηνίας. Από το 2013 έως το 2014, διατέλεσε γενική γραμματέας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο Freetips247.com  μπορείτε να βρείτε έτοιμα δελτία με προγνωστικά από όλες τις αγορές, όπως anytime scorers, γκολ, νικητές και πολλές ακόμα επιλογές!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό