19.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στις 9 Νοεμβρίου το νέο Volvo EX90!

Ειδήσεις Ελλάδα

H Volvo ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα ναυαρχίδα της, το νέο μεγάλο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV της θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου και θα εξοπλίζεται με πρωτοφανή τεχνολογία ασφάλειας. Στο κάτω-κάτω, γι’ αυτό είναι κατά κύριο λόγο γνωστή η σουηδική μάρκα και εκεί θα εστιάσει “όχι ως μία άσκηση marketing ή ως ένα ρυθμιστικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί” αλλά επειδή είναι στον πυρήνα της, όπως είναι και η “απελευθέρωση” από τις εκπομπές άνθρακα. Δύο πυλώνες που εκφράζονται μέσα από τους στόχους που έχει θέσει: μείωση των ατυχημάτων μέχρι την εξάλειψη τους και 100% ηλεκτρική γκάμα μοντέλων μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με την Volvo, το επερχόμενο EX90 αναπαριστά την αρχή μίας νέας εποχής για την εταιρία τόσο για την ασφάλεια, όσο και την ποιότητα και την καινοτομία. Για το πρώτο ειδικότερα, η σουηδική μάρκα σκοπεύει να δημιουργήσει μία “προστατευτική ασπίδα” γύρω αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο με radar και κάμερες που θα είναι οι ακούραστοι φύλακες του οδηγού όταν αποσπάται η προσοχή του ή κουράζεται. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Volvo, το EX90 “είναι ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο να κατανοεί εσένα και το περιβάλλον σου” ενώ όσο περνά ο χρόνος θα γίνεται εξυπνότερο και ασφαλέστερο μαθαίνοντας από νέα δεδομένα και τις over-the-air αναβαθμίσεις.

Στο εξωτερικό του οχήματος αισθητήρες όπως οι κάμερες, τα radars και το LiDAR που λειτουργούν  τροφοδοτώντας την υπολογιστική πλατφόρμα και λογισμικό θα δημιουργούν μία εικόνα 360 μοιρών του κόσμου σε πραγματικό χρόνο παρακολουθώντας τα πάντα ώστε να αντιδράσουν πριν από τον οδηγό σε περίπτωση που “αισθανθούν” κίνδυνο. Τα στοιχεία της εταιρίας δείχνουν ότι το σύστημα που θα δούμε στο EX90 μπορεί να μειώσει τα ατυχήματα που προκαλούν σημαντικούς τραυματισμούς ή θάνατο έως και 20% ενώ η βελτίωση της αποφυγής συγκρούσεων γενικότερα αγγίζει το 9%. Μπορεί σαν ποσοστά να μην ακούγονται εντυπωσιακά αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά αντικατοπτρίζουν ανθρώπινες ζωές. Στο εσωτερικό δε, θα υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες και κάμερες που παρακολουθούν την κατάσταση του οδηγού και το επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης του και προειδοποιούν με κλιμακωτή ένταση αν εντοπιστεί η όποια απόκλιση. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να σταματήσει με ασφάλεια το όχημα και να καλέσει για βοήθεια αν ο οδηγός κοιμηθεί στο τιμόνι ή χάσει για οποιονδήποτε λόγο τις αισθήσεις του. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε τις ερχόμενες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα που όπως είπαμε, θα λάβει χώρα στις 9 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό