24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 863,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του TaxheavenΜεικτές και ευμετάβλητες είναι οι τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών που ξεκίνησαν οι περισσότερες ανοδικά αλλά γύρισαν σε ήπιες διορθωτικές κινήσεις. Ο γερμανικός DAX διαμορφώνονταν στις 13.490 (έχοντας ξεπεράσει ενδοσυνεδριακά και τις 13.500 μονάδες), ο γαλλικός CAC στις 6.450 μονάδες, ο ιταλικός MIB συνεχίζει με ιδιαίτερη ορμή (ωσάν να μην αντιμετωπίζει η Ιταλία πολιτικά και οικονομικά θέματα) στις 22.573 μονάδες και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κινείται πέριξ των 3.700 μονάδων.Εικόνα συσσώρευσης δείχνουν οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να διαμορφώνεται λίγο μετά την έναρξη στις 32.690 μονάδες, τον S&P 500 στις 4.108 μονάδες και τον Nasdaq στις 12.327 μονάδες. Σαφέστατα οι αμερικανικές αγορές δείχνουν ότι εμπιστεύονται την FED και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας που αναφέρουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα μπει σε ύφεση.Οι τραπεζικές μετοχές ανεβάζουν το Γενικό Δείκτη στις 863,81 μονάδες

Ευχάριστα διαψεύδει τους απαισιόδοξους η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου κατά τις τελευταίες 6 συνεδριάσεις με ένα μίνι ράλι της τάξης του 4% περίπου, ο Γενικός Δείκτης έχει αναρριχηθεί πάνω από τις 860 μονάδες, θέτοντας ως εφικτό στόχο τις 880 μονάδες. Πρωταγωνίστριες του ράλι είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες κινούνται έντονα θετικά.Τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε τις Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς να ανταποκρίνονται με άνοδο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τους. Σήμερα ήταν η σειρά της Alpha Bank να ξεχωρίσει και να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα όχι μόνο τον κλάδο αλλά και το Γενικό Δείκτη. Οι τραπεζικές μετοχές θεωρούνται ότι θα είναι κερδισμένες από την ανοδική κίνηση των επιτοκίων. Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές, είδαμε ότι συνεχίζεται το ράλι της ΔΕΗ προς τα 6 ευρώ, ανακάμπτει η Titan International, η Motor Oil, η Tέρνα Ενεργειακή ενώ συνεχίζει το ράλι της η μετοχή της Μυτιληναίος πάνω από τα 15 ευρώ πλέον. Καλή εικόνα και από τον ΟΠΑΠ ενώ ισορροπεί η μετοχή του ΟΤΕ. Ενδιαφέρουσα πορεία είχαν σήμερα και οι μετοχές του ομίλου Viohalco.

Σε ανοδικό κρεσέντο οι τράπεζες

Ανοδική από την αρχή της η συνεδρίαση με το Γενικό Δείκτη να εκτινάσσεται με την έναρξη πάνω από τις 855 μονάδες και τελικά να κλείνει την συνεδρίαση στις 863,81 μονάδες με άνοδο 1,5%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 75 έκλεισαν ανοδικά και οι 29 πτωτικά.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 1,88%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,71%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (5,91%), Πρώτων Υλών (3,36%), Υγείας (2,97%), Εμπορίου (2,86%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-2,27%), Τηλεπικοινωνιών (-0,71%), Τροφίμων-Ποτών (0,57%).  Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου ήταν οι Alpha Bank, Eurobank, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό